Veel variatie in methaanuitstoot per koe

De ene koe produceert veel meer methaan dan de andere. Die grote variatie wordt hoofdzakelijk bepaald door de voeropname, de productie van meetmelk, het lactatienummer en het aantal dagen in lactatie.

Deel dit topic

Reacties

Frederika
Kom op wat een flauwekul allemaal moeten die onderzoeken ook betaald worden,ik stoot ook wel eens wat uit😀
Rodeo clown
De matenn..iers (kenk) deelnemers hebben dit ook al dit soort onderzoeken. pure flauwe kul alleen voor Nederland.
nitevd
Methaan afkomstig uit een dier (waaronder koe en mens) behoort tot een natuurlijke kringloop, dat geldt in het geheel niet voor de tienduizenden lekkende boorputten op land en zee. (zie link onderaan)

Pak dus de oliemaatschappijen maar eens aan, zij zijn hier de netto (groot)uitstoters van CO2 en methaan en schuif het klimaatprobleem niet (ook nog eens) in de schoenen van de boeren. Wij slaan n.b. netto CO2 op (methaan wordt in atmosfeer redelijk snel omgezet naar CO2).

decorrespondent.nl/8674/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0