Droogte voorjaar laat zich nóg zien in mais

Maisspecialist Giel van Rooij van Handelsonderneming Vlamings ziet in de mais nu nóg de gevolgen van het droge voorjaar. Hij denkt dat die droogte ook effect heeft op de kolfzetting. Van Rooij heeft de afgelopen weken verschillende maispercelen in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg gezien.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Lijkt me raar. Maïs heeft goede kleur en vocht genoeg dus denk niet dat kolf achterwege blijft. Droogte tijdens kolfzetting is veel funester
newholland6640
@weurding onderweg genoeg mais gezien die met anderhalve meter in de pluim schiet. Daar komt echt niet de beste kolf in.
pietjepuk
@newholland6640 waarom niet? als de kleur goed is kan in korte mais net zo goed een grote kolf komen.
huub
Voor goede mais, geen gewone maar echt goede mais, moet alles van begin tot eind goed zijn. Dan heeft een droog voorjaar natuurlijk zijn uitwerking op de opbrengst, daar hoef je echt geen maïsspecialist voor te zijn.
weurding
Had er een hard hoofd in na de nachtvorst maar is toch vrij goed gekomen

(klik om te vergroten)

+1
Kilokaas
@weurding ik zie weinig goeds
weurding
@Kilokaas was begin mei🙈
+1
de Tank
Er is geen enkel jaar waarbij de omstandigheden het hele groeiseizoen 100% zijn, volgens mij staat de mais er gemiddeld gewoon goed bij.De maisspecialist kan gerust op vakantie, hij voegt niets meer toe.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0