LTO start petitie tegen verplichte voermaatregel LNV

De Nederlandse melkveehouderij is in rep en roer vanwege de aangekondigde voermaatregel van LNV. Om haar duidelijk te maken hoe breed de weerstand is, is LTO een petitie gestart: secure.avaaz.org/community_petitions/nl/…

Deze maatregel is voor melkveehouders onwerkbaar en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van de dieren. De frustraties en emoties bij melkveehouders zitten dan ook hoog, getuige ook de vele boerenprotesten die al heel de week gaande zijn. Boeren voelen zich aangetast in hun vakmanschap omdat de minister het veel melkveehouders onmogelijk maakt om de koeien het uitgebalanceerde rantsoen aan te bieden dat zij nodig hebben.

Melkveehouders zijn bereid om vanuit hun expertise verder stikstof te reduceren, zoals de sector dat de afgelopen jaren al flink heeft gedaan. Daarom hebben verschillende partijen uit de melkveehouderij een alternatief bedacht voor deze maatregel, met meer keuzevrijheid en oog voor het vakmanschap van de ondernemer.

Een aangenomen motie van Tweede Kamerleden Jaco Geurts (CDA) en Mark Harbers (VVD) riep de minister vorige week op om het alternatief uit de sector te laten doorrekenen door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Als uit deze doorrekening blijkt dat het alternatief van de sector meer stikstofreductie oplevert dan de maatregel van de minister, dan moeten melkveehouders kunnen kiezen tussen de twee maatregelen.

LTO Nederland maakt zich zorgen of de minister daadwerkelijk voortvarend aan de slag gaat met het uitvoeren van de motie. Daarom begint LTO een petitie om de minister hiertoe aan te zetten.

Deel dit topic

Reacties

+11
Man Man , begint het gezever weer van LTO, roep gewoon op tot ACTIE voeren , en alle ONZIN van tafel , fosfaat /methaan/lachgas/ amoniak/mosterdgas enz
+1
Zwaagdijk
@Detukkeroettwente petities is zo jaren 90.
MTSTAMMINGA
@Detukkeroettwente Dus Johan Vollebroek in alleen slimmer dan alle boeren samen @Detukkeroettwente Dringte nu ook tot jou door 😀
jos 15
Een petitie schuiven ze lachend de prullenbak in
Dat valt met 300000 kg aan trekkers nog tegen
Beter te laat dan helemaal niet resultaat is niet nodig puur voor de bühne.
+4
puntertje
En de volgende actie is met z'n allen boe te roepen. Dat zal ze leren!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0