Koeien gered uit riviertje de Tongelreep bij Valkenswaard

Twee koeien zijn zondagochtend in het riviertje de Tongelreep gevallen in Valkenswaard, nabij de Achelse Kluis. Beide dieren werden opgemerkt door een visser en konden met de nodige moeite uit het water worden gehaald.
De eigenaar van de dieren werd gewaarschuwd en heeft een ver-rijker geregeld van een bevriende boer. Met materieel van de brandweer kon een strop om de dieren worden gelegd. Daarna konden de koeien redelijk eenvoudig de dieren uit het riviertje worden getrokken. Beide dieren maken het goed en lopen weer in de wei.

De man die de koeien opmerkte was aan het vissen in het slib-reservoir dat daar aangelegd is om vervuild slib vanuit België op te vangen. Doordat het regelmaat uitgegraven wordt om later verbrand te worden als chemisch afval, was het ook moeilijk in te schatten hoe diep het water was.
 Koeien gered uit riviertje de Tongelreep bij Valkenswaard (omroepbrabant.nl)

Twee koeien zijn zondagochtend in het riviertje de Tongelreep gevallen in Valkenswaard, nabij de Achelse Kluis. Beide dieren werden opgemerkt door een visser en konden met de nodige moeite uit het water worden gehaald. De eigenaar van de dieren werd gewaarschuwd en heeft een ver-rijker geregeld van een bevriende boer. Met materieel van de brandweer kon een strop om de dieren worden gelegd. Daarna konden de koeien redelijk eenvoudig de dieren uit het riviertje worden getrokken. Beide dieren maken het goed en lopen weer in de wei. De man die de koeien opmerkte was aan het vissen in het slib-reservoir dat daar aangelegd is om vervuild slib vanuit België op te vangen. Doordat het regelmaat uitgegraven wordt om later verbrand te worden als chemisch afval, was het ook moeilijk in te schatten hoe diep het water was.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden water , koeien , dieren , boer , wei , afval , getrokken , brandweer , belgie en visser geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!