STAF kraakt onderzoek Natuurmonumenten

Uit onderzoek van Stichting Agri Facts (STAF) blijkt dat Natuurmonumenten emissies uit verbrandingsprocessen, afkomstig van onder meer het verkeer en energieproductie, heeft aangezien voor bestrijdingsmiddelen.

STAF heeft contact gezocht met de hoofdonderzoeker, Jelmer Buijs van Buijs Agro-Services, die het rapport heeft samengesteld voor Natuurmonumenten. Deze bevestigt de bevinding van STAF dat een aantal veel gemeten stoffen die zijn gevonden in de Drentse natuur, waarschijnlijk uit verbrandingsprocessen afkomstig zijn.

Het is volgens STAF opvallend dat de onderzoekers dit wel wisten, maar hierover niets hebben vermeld in het rapport voor Natuurmonumenten. Het bestuur van STAF heeft de natuurorganisatie verzocht deze belangrijke bevindingen te melden op haar website. Ook is verzocht voor alle aangetroffen stoffen de meest waarschijnlijke herkomst te vermelden.

Meer toezicht op onderzoek
Deze informatie ontbreekt in het rapport, meldt STAF. Volgens de stichting suggereert het rapport daarentegen dat er een mogelijke relatie ligt met landbouw. Het STAF-bestuur kaart de kwestie ook aan bij de Tweede Kamer. Het bestuur wil dat er meer toezicht komt op onderzoeken bij organisaties die voor een aanzienlijk deel door de overheid worden gefinancierd.

Deel dit topic

Reacties

+1
Bonne
Goed bezig staff!!! Dit is altijd nodig bij onderzoek: Het bestuur wil dat er meer toezicht komt op onderzoeken bij organisaties die voor een aanzienlijk deel door de overheid worden gefinancierd.
+2
kanniewaarzijn
Iedereen kan in dit land ongestraft van alles roepen en beweren. Is aangifte doen wegens smaad niet een idee?
puntertje
Jelmer Buijs, die éénpitter kennen we, die krijgt opdracht van vriendjes om allarmerende rapportjes te schrijven die de toets van wetenschappelijk op geen enkele wijze kan doorstaan. Een vooringenomen nepwetenschapper.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
die krijgt opdracht van vriendjes

Klinkt bekend! Gebeurt vaker.
Jannus
Quote Reactie van @puntertje:
Jelmer Buijs, die éénpitter kennen we,

Geef het door aan Tros Opgelicht,namens de gedupeerden ??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0