Commissie Remkes komt maandag met eind advies

Volgens dit artikel heeft Remkes nogal kritiek op het beleid tot nu toe
---
Stevige kritiek commissie-Remkes op stikstofbeleid: plannen vrijblijvend en onvoldoende ambitieus
eenvandaag.avrotros.nl/item/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Weidezicht
Nou dat beloofd niet veel goeds. Te vrijblijvend, dan weet je wat hij bedoeld. Of zou hij pleitten voor meer 100 kmh controles, een halvering van vliegverkeer en een verbod op biomassa centrales?????
Dirk van Zetten
Uiteindelijk is de enige oplossing dat vergunningen van veehouderijen opgekocht worden voor dikke prijzen door overheid of bedrijfsleven. Resultaat is extensivering en op lange termijn meer perspectief voor de blijvers. Maar dan moet de overheid ook met goede prijzen komen. Op een andere manier is N niet fors te verlagen.
Twentsch Land
De overheid wil niet flink betalen, daarom geeft Remkes aan dat er teveel vrijheid is, hij wil meer naar gedwongen en mogelijk ook onteigenen.......zeker is dat de agrarische wereld het zwaarste offer gaat/moet brengen......projecten en bedrijvigheid in het kader van algemeen belang worden zoveel mogelijk ontzien.

@Dirk van Zetten
+1
Dirk van Zetten
@Twentsch Land de uitstroom van grond uit de landbouw voor industrie, woningbouw, natuur en zonnevelden is enorm. Landbouw wordt alleen maar intensiever. Een tandje terug door vrijwillige opkoop veehouderijvergunningen is voor iedereen prima.
hans1980
@Dirk van Zetten denk dat je gelijk hebt
Twentsch Land
Vrijwillig ! Daar zit de kneip ! Zal het wel vrijwillig blijven ?

@Dirk van Zetten
Dirk van Zetten
Voor 8 miljard koopt ze de helft van de vergunde koeienplaatsen op, probleem opgelost.
hans1980
@Dirk van Zetten Misschien langdurig wel het beste
Albert Altena
Die vrouw die in de commissie zat en nu bij Friesland Campina vertoefd heeft mij belooft dat er daar ook veel aandacht geschonken wordt aan de opname van CO2 en stikstof door de gewassen voor voeding voor de dieren.
Want laten we wel zijn. Een dier kan niets maken, maar reproduceren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0