Coronacrisis brengt schonere lucht in ons land

Minder auto’s op de weg, een enorme daling van het vliegverkeer en de scheepvaart en fabrieken die minder produceren. De economische impact van de coronacrisis is enorm, maar het milieu en met name de luchtkwaliteit varen er wel bij: minder uitstoot van kooldioxide, stikstofdioxide en fijnstof. Dat werd eerder al duidelijk in China.

Volgens RIVM-onderzoeker Joost Wesseling, gespecialiseerd in vooral de luchtkwaliteit, is de conclusie dat de lucht ook in Nederland schoner wordt, veilig te trekken. „Minder activiteit geeft een lagere uitstoot van vervuilende stoffen”, zegt hij. Al plaatst hij wel kanttekeningen bij de plaatjes die bijvoorbeeld via sociale media verspreid worden van satellietmetingen door het Nederlandse Tropomi-instrument.

Deel dit topic

Reacties

+2
Arum
😀
kanniewaarzijn
@Arum Mest heeft niks met vervuiling te maken.
Jan S
😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0