ECB pompt €750 mrd extra in economie eurozone

In het kort
Opkoopprogramma voor staats- en bedrijfsobligaties wordt uitgebreid met een extra €750 mrd.Nieuw is dat de ECB kortlopende schuld van niet-financiële bedrijven gaat kopen.Ingreep komt na sterk oplopende rentes van vooral de landen in Zuid-Europa.
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft woensdag na een ingelaste vergadering het opkoopprogramma voor obligaties met €750 mrd extra uitgebreid. Het is de volgende maatregel om de negatieve economische gevolgen van het coronavirus tegen te gaan.

De nieuwe opkopen betreffen zowel overheids- als bedrijfsobligaties en zullen tot eind dit jaar lopen. Nieuw is dat de ECB kortlopende schuld van niet-financiële bedrijven gaat kopen en ook voor het eerst Grieks papier. Tot dusver werd de kwaliteit van leningen uit dat land hiervoor te laag geacht.

De maatregelen zijn in Frankfurt betiteld als het Pandemic Emergency Purchase Programme. Vorige week donderdag verruimde de ECB in de strijd tegen de gevolgen van het coronavirus het opkoopprogramma al met €120 mrd.fd.nl/beurs/1338442/…

Deel dit topic

Reacties

diezel
Straks worden spleetogen nog de mode als we allemaal "Japannertjes" moeten worden. 😄
ibb.co/bKpxyHg/
+1
de Haas
@diezel

Misschien 2 onderdelen van één bank, hoera!
arie.j
Quote Reactie van @de Haas:
Misschien 2 onderdelen van één bank, hoera!

RBS stond er heel wat jaren zeker zo slecht voor
+6
Melkboer16
Het voordeel is dat we niks meer horen van Frans Timmermans met z’n GreenDeal! Zelfs van die gekke “Gretha” horen we niks meer
+1
Skroefkelos
@Melkboer16 en Tjeerd, en Jesse
+1
Kringloper
@Skroefkelos Elk nadeel heeft een voordeel!
+1
Weidezicht
@Melkboer16 frans is ziek omdat hij al zijn beoogde miljarden op ziet gaan aan de bestrijding van corona en de bijbehorende gevolgen. Straks is al het geld op. Kijken of de animo voor green deal dan nog zo groot is.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
hij al zijn beoogde miljarden op ziet gaan

Welnee, het wordt gewoon en/en!
Skroefkelos
@kanniewaarzijn zou maar zo kunnen , getalletje in de computer ophogen en klaar.

Gek eigenlijk dat we nog steeds geloven als je bv. een briefje van 50,- in je hand hebt dat je daar iets mee kunt kopen , want WC papier is eigenlijk nog meer waard (zeker afgelopen week 😁)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0