#Boerenslootchallenge

Wetenschappers drukken ons op het hart: ‘Nederlanders, blijf in beweging’

Miljoenen Nederlanders werken noodgedwongen thuis vanwege het coronavirus. Een noodzakelijke maatregel om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar er loert wel een ander gevaar: gebrek aan lichaamsbeweging. En dat terwijl het juist heel belangrijk is voor je immuunsysteem om actief te blijven, vertelt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

Stilzitten is funest voor je afweersysteem. ,,Door stilzitten verslechtert je weerstand en dat is precies wat je nu niet wilt.” Het maakt niet uit welke oefening je kiest, als je maar in beweging blijft.”

In het Westfriese Spanbroek hebben 2 voetballers van VVS’46 (Aaron Kuipers en Stefan Dol) de bal opgepakt en zijn gestart met de #Boerenslootchallenge. Op een veilige afstand wordt de bal over een boerensloot naar elkaar toe gespeeld en de uitdaging is dat zo lang mogelijk vol te houden. Hierbij fungeert de boerensloot als tennisnet. Zie de video:

Wie overtreft deze voetballers??

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's platteland , boerenslootchallenge en covid-19 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0