’Snel extra weilanden aanwijzen voor bouw’

Het Rijk moet met spoed extra weilanden aanwijzen waar snel woningen gebouwd kunnen worden. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Projectontwikkelaars (Neprom). Deze heeft de bestaande woningbouwplannen in het groen geïnventariseerd, die in totaal goed zijn voor 127.000 huizen.

Deel dit topic

Reacties

+14
anonymous_290
Kijk nu komt de aap uit de mouw.
Eerst boeren bedrijven waardeloos maken en dan de grond voor weinig overnemen en veranderen in een woonwijk.
Dat er extra huizen nodig zijn snap ik nog wel maar vertel dan ook het eerlijke verhaal.
Men kan toch niet beweren dat een woonwijk beter is voor de stikstofuitstoot dan een perceel landbouwgrond dat opname heeft van stikstof.
Kwarkje2.0
@anonymous_290 En nu nog een oplossing
+1
Porky
@anonymous_290 valt mee, niet altijd denken dat ze op je (goedkope) grond uit zijn, daar ben je zelf bij, bij evt verkoop kun er bepalingen in laten zetten ,daar ben je zelf bij, en in Iepenburg bij Katwijk ligt al jaren braak ,plek voor duizenden huizen, plek zat bij Almere, polder rijnenburg bij utrecht, meer dan duizend hectare, al ruim 20 jaar in handen v gemeente en project ontwikkelaars, goed voor 30 duizend huizen, maar het linkse bestuur v utrecht ligt dwars ,met de grootste geld zoekmakende LOT V HOOYDONK voorop ligt dwars.ja waar ligt niet dwars?
Jowi
@Porky Bouwen in Almere(5 meter onder de zeespiegel en een dure tunnel) en in Utrecht is veel prut dus word het palen slaan.
Kan allemaal veel simpeler, op de Veluwe wat dor gras en hout aan de kant schuiven en bouwen,
snelwegen liggen er al(A50 en A1+A12) en de montage en dakplaten bedrijven en snelle bouwvakkers kort bij,dan is het probleem toch heeeeeeeel snel gepiept.
Porky
@Jowi zou zeggen ga eens in rijnenburg kijken , neem de nederrijnse weg van de meern naar jutphaas, daar ligt het land een meter uit het water , dat noem jij prut?
+1
Melkveehouder.
Precies anonymus. Zet vandaag bnr nieuwsradio maar op. Geselecteerde thema’s over ‘korter wonen’ bij het werk, ‘wonen in het groen’, het bouwen van woonlocaties buiten de stad etc. ect.

Als iemand vandaag aan het woord gelaten wordt, dan kan de simpele vraag gesteld worden aan de politiek/verslaggever: hoe kan het dat de politiek/minister wel al weet hoeveel geld er nodig is om de boeren te saneren, maar géén antwoord kan geven op de vraag hoeveel vermindering van de stikstofuitstoot dit met zich meebrengt.

Overigens kunnen boeren die dreigen onteigend te worden voor woningbouw zich beroepen op het recht van zelfrealisatie. Met andere woorden: ze hebben het recht om zelf daar te bouwen. Of een meerwaardeclausule inbouwen bij de verkoop.
+1
casev
Een ogenschijnlijk probleem waar ik best wil helpen de oplossing te vinden..... denk dat dit voor de meeste collega's ook geldt...
hookwood
@casev Voor de juiste prijs natuurlijk
+1
Coen
@hookwood , jij hebt nog vertrouwen in een juiste prijs via de Onteigeningswet ?
+1
Porky
@Coen onteigenen doen ze als je zelf niks wil, gelul dat als ze je onteigenen je met een fooi dr vanaf komt
jan.1
Quote Reactie van @casev:
en ogenschijnlijk probleem waar ik best wil helpen de oplossing te vinden..... denk dat dit voor de meeste collega's ook geldt...

Zorg dat er een treinstation in Berkenwoude komt naast je boerderij,dan ben je koopman.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0