Gist van bierbrouwers vervangt eiwitten in vegan hamburgers

‘Moeten we hier geen businessmodel van maken?’, vroegen de Wageningse procestechnoloog Corjan van den Berg en zijn promovendus Edgar Suarez zich af, nadat bleek dat hun onderzoek naar micro-algen wel erg vruchtbaar was. En zo werd FUMI Ingredients een feit. Een gloednieuw bedrijf dat plantaardige eiwitten voor veganistische vleesvervangers produceert. Niet met behulp van micro-algen maar met gist. Hiermee wisten ze zelfs de Rabo Duurzame Innovatieprijs te winnen. CEO Corjan van den Berg vertelt hoe FUMI de markt voor vleesvervangers wil opschudden.
 Gist van bierbrouwers vervangt eiwitten in vegan hamburgers (rtlnieuws.nl)

‘Moeten we hier geen businessmodel van maken?’, vroegen de Wageningse procestechnoloog Corjan van den Berg en zijn promovendus Edgar Suarez zich af, nadat bleek dat hun onderzoek naar micro-algen wel erg vruchtbaar was. En zo werd FUMI Ingredients een feit. Een gloednieuw bedrijf dat plantaardige eiwitten voor veganistische vleesvervangers produceert. Niet met behulp van micro-algen maar met gist. Hiermee wisten ze zelfs de Rabo Duurzame Innovatieprijs te winnen. CEO Corjan van den Berg vertelt hoe FUMI de markt voor vleesvervangers wil opschudden.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vleesvervangers , eiwitten en van den berg geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!