Australische vuurzee opgepookt met groen beleid’

telegraaf.nl/nieuws/979622948/…
Australische vuurzee opgepookt met groen beleid’

AMSTERDAM Negen levens en duizend huizen gingen al verloren in de apocalyptische vlammenzee in Australië. Vijf miljoen hectare natuur is verbrand – groter dan de oppervlakte van Nederland. „We zien nu de verwoestende effecten effecten van de klimaatcrisis op Australië en het wordt alleen maar erger”, waarschuwt oppositieleider Richard Di Natale. Volgens de groene politicus is er geen twijfel: de bosbranden down under zijn het verschroeiende bewijs voor klimaatverandering. Maar is dat wel zo?

Mooi stuk om te lezen.
Het gaat om echt natuur beheer en niet om hobby matig natuur willen maken en beheren. Kunnen ze ook in Europa nog wat van leren.
Natuur mag geen verdien model zijn...…...

Deel dit topic

Reacties

Peter23
Dit zien we niet in het NRC. Had laatst een discussie met een paar linkse mensen. Het blijkt dat ze in hun eigen bubbel leven. Ze kijken totaal niet naar andere media. Geloven geheel wat Jesse hun voorschotelt. Best wel eng eigenlijk hoe geixndoctrineerd sommige mensen zijn
Grazy
Hetzelfde gebeurd in California, omdat brandhout niet meer uit de bossen gehaald mag worden creeër je een brandhaard.
+1
grös
Is toch nooit anders geweest, nu is het de klimaathysterie, vroeger zeiden ze bij onheil, en dat doen ze nog steeds in sommige landen, bij droogte en ander onheil, dan heeft het volk gezondigd en de god(en) is boos, nu doen ze het zelfde maar dan met klimaat, want het volk heeft gezondigd teveel Co2 uitgestoot blabla dus moeten we maar boeten, schuld aangepraat bang worden meer betalen, ouwenoud verdienmodel. Pretttige kerst allemaal!
jammermaarhelaas
Op tijd weer een paar stukken bos platbranden om zo bij natuurbrand slechts een beperkt stuk bos kwijt te raken, is iets wat naar verluid de Aboriginals al deden.
+2
Dit zie je ook in Zuid-Europa, vooral in Portugal. Natuurbeleid heeft er in eerste instantie voor gezorgd dat brandgangen niet meer zijn onderhouden waardoor de eerder voorkomende branden langzaam aan steeds serieuzer werden. De branden hebben vervolgens een reeds gaande ontvolking van het platteland extra gestimuleerd waardoor er niet meer gekapt wordt en de velden begroeit raakten met boom- en struikgewas.

Het feit dat eerder door de overheid de Eucalyptus uit Australië is geïmporteerd en overal aangeplant voor de papierindustrie verergerd de reed nare situatie nog eens extra drastisch. Lokale boeren en omgevingsdeskundigen waarschuwden al jaren hiertegen (bron: wrm.org.uy/articles-from-the-wrm-bulletin/… )In tegenstelling tot de Europese bomen en struiken is deze exoot gewend aan periodieke branden. Na een brand komen ze dan ook snel weer op waarbij ze de door branden vrijgekomen open ruimten overwoekeren en vatbaar maken voor nieuwe grootschalige bosbranden.

De internationale ecologen en hun schoothondje de media komen echter niet verder dan de schuld geven aan de klimaatopwarming zie: klimaatgek.nl/wordpress/2017/… of standaard.be/cnt/dmf20170618_02930079/
grös
@somerled-delremos
In Portugal gebruiken ze geiten om de ondergroei kort te houden en zo bosbranden te voorkomen of zelfs bestrijden, die eten immers alles en zo kun heb je nog voedselproductie erbij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0