Anker bepaalt mede totstandkoming melkprijs RFC

Citaat ledenraadslid RFC die voorstemde op aanpassing garantieprijs:
'De reden dat ik hiervoor heb gestemd is met name continuïteit. Ook een te hoge garantieprijs zal zowel meneer Anker als de belastingdienst niet accepteren'

Deel dit topic

Reacties

Noorderling
Links of rechtsom komt dat geld via btw of belasting toch wel bij de overheid terecht. Snap de redenatie niet.
cowboys
En niet alleen Anker .
kwarkje
@cowboyshet huidige onderzoek naar verboden prijsafspraken
Is dat in de zuivel?
cowboys
@kwarkje zou wel nodig zijn dat daar is onderzoek naar gedaan wordt
dewittemotor
Is citaat uit melkweb-discussie. Dus ik neem aan dat dit argument gisteren door de directie verteld is op de ledenraadsvergadering vooraf aan het stemmen. Wat heeft Anker nu met de Melkprijs van RFC te maken. Zijn nota bene elkaars concurrenten.
+3
cowboys
@dewittemotor in de zuivel zijn geen concurrenten. Zijn allemaal collega's en zitten in het NZO kartel ( is net zoiets als een drugskartel alleen dan zonder wapens )
Johannushoeve cv
@cowboys en ze maken gebruik van elkaars fabrieken
cowboys
@Johannushoeve cv ook ja wel de risico's als eigenaren en niet de lusten.
hookwood
@dewittemotor Dit argument is al veel eerder genoemd ook in ledenbijeenkomsten, dit voorjaar al trouwens. Bij ons in het district tenminste wel een paar keer.
labella
Heeft Anker RFC overgenomen? Anders snap ik niet waarom Anker er bij gesleept wordt.
Elvis
@labella betaald garantieprijs via dmf
ricardo
Snap de redenatie ook niet
+2
hookwood
De opmerking die geplaatst is op melkweb moet worden gezien in het kader van de doorlevering van melk via het DMF. Die wordt afgerekend op basis van de garantieprijs. De garantieprijs moet weergeven wat de prijs is die wordt betaald voor boerderijmelk bij de referentiebedrijven verhoogd met de nabetaling die er wordt uitbetaald door die bedrijven. Het moet dus een marktconforme prijs zijn. Door de methodiek die gehanteerd werd voor het (100%) doorberekenen van toeslagen is de garantieprijs feitelijk boven de markt komen liggen. Daar kunnen de afnemers van het DMF wel wat van vinden natuurlijk....

In feite heeft dit dus niets meer van doen met Aware aangezien die geen dure melk vanuit het DMF meer betrekt maar daar een andere oplossing voor heeft gevonden.
+1
robbies
@hookwood Als een LR-lid deze manier wil prikkelen moet hij/zij wel de feiten op orde hebben
+1
ricardo
@hookwood dat was geen dure melk vanuit de dmf dat zie je verkeerd de rest is te goedkoop
hookwood
@ricardo Zo kun je het idd ook bekijken.
Noorderling
@ricardo
Noorderlandmelk is toch ook rfc garantieprijs en daarmee de inkoop van aware?
+2
puntertje
@hookwood Wil je zeggen dat de afnemers van DMF aan de bel hebben getrokken? Of zeg je nu dat de systematiek snel moest worden aangepast omdat er anders misschien geklaagd zou gaan worden? Wat een vreselijk slappe uitleg, angsthazen!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0