Aanpassingen Rfc

Keurentjes meldt dat de voorstellen aangepast gaan worden
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Weet iemand hoe de aanpassingen er uit zien?
Krijgen wij ze nog te zien voor de stemming?
Mogen leden hun mening er over geven?

Transparantie Frans, het went nog niet echt.

Deel dit topic

Reacties

familie pelle
Ik vind het per definitie raar dat als zo’n ingrijpend voorstel afgeschoten dreigt te worden, er effe wat aanpassingen doorheen gejast worden waar de leden niets over mogen zeggen.
Het kost een een gemiddeld melkveebedrijf al gauw 15.000 over drie jaar, daar mogen we toch wat van vinden als er aanpassingen plaats vinden?
kwarkje
@familie pelle gaat het er zo doorgedrukt worden zonder transparantie?
familie pelle
@kwarkje ja, onze districtraadsleden spraken van “koehandel“. Ik vind dat vreemd als het om zulke ingrijpende ondoorzichtige plannen gaat.
familie pelle
@kwarkje ja, onze districtraadsleden spraken van “koehandel“. Ik vind dat vreemd als het om zulke ingrijpende ondoorzichtige plannen gaat.
+1
kwarkje
@familie pelle niet normaal meer
Zijn ze helemaal gek geworden in Amersfoort?
+6
brabantboer1
Dat is de structuur waar je zelf voor gekozen hebt binnen de cooperatie. Pas dan een andere structuur toe. De ledenraad is bij machten om namens de leden het besluit te nemen en de ledenraad is door de leden gekozen. Zij hebben een informatieplicht naar de leden, maar de leden dienen niet in te stemmen met voorstellen. Dat doet de ledenraad.

Zo werkt het. Zo zijn de leden er mee akkoord gegaan. En dat is maar goed ook. De ledenraad wordt uitgebreider geinformeerd over de gevolgen van de besluiten en wat de gevolgen zijn als er niets gebeurd.

Heb vertrouwen in je ledenraad en zo niet ga er in elk geval zelf zitten in plaats van telkens comentaar te leveren. Het is zo simpel om er in te komen. Verkiesbaar stellen en zorgen dat er voldoende mensen op je stemmen. Kansen voor iedereen die volop commentaar levert..
+1
kwarkje
@brabantboer1 het gaat mij om de informatieplicht
Geen idee wat ze aan gaan passen
Misschien wel iets goeds?
+1
familie pelle
@brabantboer1 niet meteen zo geagiteerd reageren. Het gaat hier niet over een nieuwe bureaustoel voor de directie.
Het gaat om een fundamentele wijziging die direct behoorlijke financiële gevolgen heeft op boerderijniveau. Inmiddels is uit de districtsvergaderingen en uit discussies op melkweb duidelijk geworden dat de informatievoorziening en communicatie omtrent deze wijziging tekort is geschoten. Ook onzen Frans heeft dit naar buiten toe zo gecommuniceerd en toegegeven.
Nu hoef je mij niet de werking van de besluitneming binnen fc te onderwijzen. Ik stel deze ook niet ter discussie net zo min als de bekwaamheid van onze districtsraadsleden.
Ik vind alleen dat fc haar huiswerk opnieuw moet doen wil men dergelijke wijzigingen op een eerlijke manier bespreken.
+1
puddingbroodje
De leden zijn geinformeerd en hebben duidelijk hun mening gegeven. Nu kun je zeggen we laten de voorstellen zo en ze moeten maar weggestemd worden, grote kans dat ze dan alsnog aangenomen worden, of je past de voorstellen aan op de belangrijkste pijnpunten bij de leden zoals de leden dat op de vergaderingen aangegeven hebben immers daarvoor vraag je de leden om hun mening. Dus ik hoop dat ze wat goede aanpassingen doen , of niet en dan mag het wat mij betreft wel weggestemd worden...
+2
Afm2011
@puddingbroodje laat die verandering eerst aan de leden zien, organiseer nieuwe vergaderingen in de regio's. Dit wekt alleen argwaan zo .
puddingbroodje
@Afm2011 dus liever heb je dat er voor gestemd wordt dan wijzigingen?
Afm2011
@puddingbroodje eerst de wijzigingen terugkoppelen en uitleggen, daarna pas bij de ledenraadvergadering in stemming brengen
kwarkje
@Afm2011 vast😂😂😂
Eerst een boel boeren met trekkers naar Rfc en massaal protesten
Daarna denkt Frans:
Dikke shit, strontje aan de knikker
Ummmm.......
We passen het iets aan
Stemmen maar ledenraad
Welterusten allemaal
Afm2011
@kwarkje door het eerst aan de leden voor te leggen voorkom je dat het met een heel kleine wijziging er door wordt gestemd bij de ledenraad. Aan de leden laten zien, wijzigingen niet voldoende dan kun je in gesprek/actievoeren voordat er stemming is over de wijzigingen
kwarkje
@Afm2011 en denk je dat ze daar in Amersfoort zin in hebben
Gaat niet gebeuren
Afm2011
@kwarkje als het er wordt doorgedrukt zonder noemenswaardige wijzigingen dan komt er nog meer weerstand, veel negatieve energie bij zowel boeren als bestuur. Openheid van zaken is lastig ivm concurrentie maar is nu echt nodig
kwarkje
@Afm2011 ik voorspel dus meer weerstand😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0