Raad van State: Spoedwet stikstof lost niets op - Cobouw.nl

De Spoedwet stikstof brengt geen oplossing voor de stikstofcrisis. “Het voorstel is begrijpelijk, maar biedt geen inzicht”, stelt de Raad van State in...

Deel dit topic

Reacties

rene-de-jong
En zo laten we de economie mooi in de soep lopen.

"De Raad van State is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur en hoogste algemene bestuursrechter van het land. De Raad van State is een Hoog College van Staat.De Eerste Kamer, Tweede Kamer, de Algemene Rekenkamer en de Nationale ombudsman zijn dat ook. De Raad van State is een instituut dat in de Grondwet is geregeld. Hij heeft een eigen taak in de democratische rechtsstaat, die hij onafhankelijk van de regering uitvoert."

dhr. Th. C. de Graaf heeft de dagelijkse leiding;
- bemoeien is geen taak
- onafhankelijk is een plicht
- naleving van wetten toezicht daarop is wel een taak...

Waarom wordt de verplichting van HvJ-EU d.d. 14 april 2005 C443/03 NIET nagekomen ?!?!

Hierin wordt de Staat der Nederlanden verplicht om de SDF te gebruiken;
Standaard Data Formulier.
Daarin wordt bijgehouden;
1) welke planten en soorten zijn aangemeld in 2004
2) de "nulmeting" in 2004

Dit is om de staat van de natuur te kunnen monitoren, gaat het goed of gaat het slecht ??
Dit is de kern van het probleem; hoe gaat het met de natuur.

- Wil Th. C. de Graaf dit niet weten, en is het geoorloofd om een Arrest te negeren ??
- Is er een heldere reden om het Arrest te negeren.
- of is er een goedgekeurde vervangende methode beschikbaar voor het SDF systeem, met daarin ook de "nulmeting" en uitsluitend de prioritaire planten en soorten.

Zou het ook strafbaar zijn om bewust Arresten te negeren ??
sorry
@rene-de-jong waar heeft u dat vandaan ?
rene-de-jong
@sorry Nou, het Arrest is gewoon op internet te vinden en verder is het vooral alle stukken en achterliggende stukken van Gerrits door nemen.
Niet alles zal kloppen wat de man schrijft maar al zou de helft kloppen dan wil Nederland gewoon dat de boel in de soep loopt.

Als je wilt kun je bewust véél en ook héél veel plantjes en soorten aanwijzen om te beschermen, mogelijk is dit niet verboden. Dit is nog een kleine opening in het z.g. Sweetman Arrest 2013.
Echter het is in geen geval verplicht om dergelijke hoeveelheden planten en soorten aan te wijzen, uitsluitend prioritaire is verplicht.

Heel eenvoudig is dit dossier op te lossen door de richtlijn van de EU te volgen, maar als zelfs de RvS eerder tegen dan mee werkt dan wordt het wel heel lastig.

De populaire papegaaien zin: "Het Moet van Brussel" is onzin.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0