Verlies voor FrieslandCampina Engro Pakistan

Corporate result: FrieslandCampina Engro records Rs238.8m loss
tribune.com.pk/story/2029726/…

FrieslandCampina Engro Pakistan heeft over het eerste half jaar van 2019 een verlies geboekt van omgerekend € 1,3 miljoen bij een omzet van € 104,5 miljoen. Vorig jaar boekte de onderneming over dezelfde periode nog een winst van € 2,9 miljoen.Toen was de omzet 22% kleiner.
Uit de rapportage blijkt dat de kosten zijn toegenomen, van € 68,2 miljoen in de eerste helft van 2018 naar € 87,4 miljoen in de eerste helft van 2019. Dit komt door hogere financieringskosten, de waardedaling van de lokale munt (de roepie) en een hogere inflatie.
De beurswaarde van FrieslandCampina Engro Pakistan is gedaald. In 2016 betaalde FrieslandCampina omgerekend € 430 miljoen voor een belang van 51% in de onderneming. De beurswaarde van deze aandelen is met ruim € 200 miljoen gedaald.
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Groen1

Reacties

dorpsrandhoeve
Nou, de daling van de beurskoers is dus een goede graadmeter geweest voor het resultaat. Laat die stropdassen zich daar maar eens uit lullen.
+1
torrarica
@dorpsrandhoeve wat zegt beurswaarde?Uber heeft in het tweede kwartaal een verlies gemaakt van 5,2 miljard.Niet in verhouding met de waarde op de beurs.
Bekkink
Zulke dingen staan niet op melkweb bij het nieuws🤔
+6
puntertje
Wedden dat er een verhaal komt met de volgende frases: 'voorzichtig herstel', 'positieve vooruitzichten' , 'strategische investering', 'lange termijn verwachtingen in lijn met aanvankelijke prognoses', 'uitdagende periode' etc.
Als zou nou gewoon zouden zeggen: 'Het is kut, niet wat we er van verwacht hadden en we hebben inschattingsfouten gemaakt' dan zou ik nog denken: dat kan gebeuren. Maar ze bijten liever nog hun tong af.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!