Zit er verschil qua water/elektra kosten in een verticale tank i.p.v horizontale tank?

Beste Lezers,

wij zijn op dit moment bezig met een Mueller SiloTank, op dit moment hebben wij een Delaval horizontale tank, nu was mijn vraag zit er veel verschil in de water/elektra kosten tussen horizon en verticaal ?

Gr

Deel dit topic

Reacties

Jansky
Wat wel zo is dat het koeloppervlak van een silotank kleiner is dan een liggende tank. In theorie zou je dan langer moeten koelen bij een silotank.
+1
JohnDeere6serie
Ja daarom hebben ze ook wandkoeling de onderste meter, en een roerder met een mooie schoep want de warme melk zit bovenin. Belangrijkste is goede voorkoeler (of 2) met flink koud water, hier lukt het de melk met 15 graden in de tank te laten komen, dat is de grootste stroom besparing.
Dennisdejong98
Klopt, dat zal er ook een Fre-heater voor komen te staan om zo warmte te besparen en stroom te besparen.@JohnDeere6serie
@Dennisdejong98 Kstuur je ff een PB .
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @JohnDeere6serie:
daarom hebben ze ook wandkoeling de onderste meter

Vraag daar op door. Voor een eventuele wandkoeling is eigenlijk een extra koelsysteem nodig, koppeling met de koeling op de bodem is door te groot drukverschil ongewenst. Dus extra investering, ik durf niet te zeggen of dit veel invloed heeft op de verbruikskosten.
ricardo
@Jack Rijlaarsdam klopt hier ook 2 koelers wand en bodem
van Ittersum
Tegen mij zei Mueller het volgende; behalve dat het voor sommigen een statussymbool is kan de afweging zijn:

Horizontale tank+ aanvullende apparatuur + (ver)bouwkosten + verbruik er door de jaren gezien weinig verschil zit met een verticale buitentank + fundering + aanvullende apparatuur + verbruik. Bij de één geef je het direct uit en bij de andere in de jaren er na.
Hier zou je de conclusie kunnen trekken dat er wel degelijk verschil inzit

Het verbruik staat toch wel in hun folder met en zonder aanvullende apparatuur mede omdat die onder de Mia vallen, toch?
Dennisdejong98
@van Ittersum klopt bij ons moet beide keren een gebouw worden neergezet, qua verbruikt zonder aanvullende apparatuur staat niet in hun folder hoeveel de tanken verbruiken
Noorderling
Quote Reactie van @van Ittersum:
Horizontale tank+ aanvullende apparatuur + (ver)bouwkosten + verbruik er door de jaren gezien weinig verschil zit met een verticale buitentank + fundering + aanvullende apparatuur + verbruik. Bij de één geef je het direct uit en bij de andere in de jaren er na.

Tanken zijn weldegelijk duurder, verbouwen hakt er ook behoorlijk in.
Grootste voordeel is, wanneer je een grotere tank wilt, dat de hoogte alleen veranderd, zijbeplating er af, paar kabels en leidingen en je kunt de tank omwisselen.
ricardo
@Noorderling hier gewaarschuwd voor de extra kosten als tank omgeruild moet worden koof ombouwen ed gebruikt was er nog geen markt , dus niet te klein kopen
+2
van Ittersum
.
Melkboer16
Mijn indruk is dat een staande tank gewoon een statussymbool is!
Ken er een aantal die zo’n ding hebben maar m van zn levensdagen niet vol krijgen!
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Melkboer16:
die zo’n ding hebben maar m van zn levensdagen niet vol krijgen

Anders is 'ie te klein gekocht. De laatste drie ton inhoud kostte hier € 2.000,-. Waarschijnlijk nooit nodig, maar drie maanden extra ophalen bij een te kleine tank kost bij RFC net zo veel...
ROORDAJ
Statussimbool??Een staande tank is gewoon in alle opzichten goed koper, simpel qau constructie 'rond ipv ovaal.Basis altijd gelijk alleen de hoogte varieerd'Betere reiniging door simpele sproei bol die alleen de wanden besproeid.Gemakelijk te plaatsen in bestaande tank lokalen waar de hoogte niet de beperking is.Kan gewoon door het dak heen steken.Dit bespaard een koof tussen voledig buiten en de verplichte binnen aan sluiting.Kort om alleen maar voordelen.Je moet alleen wel goede voorkoeling hebben om de koeltijd te verkorten maar dit lever ten alle tijde geld op dus staat eigenlijk buiten de discusie.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0