Brabant coulant voor slachtoffers strengere stikstofregels

DEN BOSCH - Brabantse boeren die door strengere stikstofregels plots een (andere) vergunning nodig hebben voor wat ze al doen, hoeven komende tijd niet te vrezen voor boetes. De provincie stelt zich coulant op, zo leert een brief die milieugedeputeerde Rik Grashoff vrijdag rondstuurde. Gek is zijn houding niet: het duurt zeker tot september tot de vergunningverlening weer op gang komt.

Grashoff zet ook tijdens zijn reces alle zeilen bij voor een antwoord op de strengere regels die voortkomen uit een uitspraak van de Raad van State. De hoogste rechter maakte eind mei gehakt van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) omdat die onvoldoende bescherming bood aan kwetsbare natuur. Daardoor moet er een nieuwe manier komen om de impact van stikstof in vergunningen op te nemen.

Bron: bd.nl/den-bosch-vught/…

 Privacy settings (myprivacy.persgroep.net)

Nieuwsgrazer

Reacties

casev
Het word dus net als met de inkomenstoeslag een stok om de hond mee te slaan. Vanaf nu netjes in het gareel mee lopen, want anders is het met 1 pennenstreep klaar met je bedrijf
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden platteland en pas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!