Rechter: huisdieren verwaarlozen mag, want veehouderij doet het ook

Dit is toch onbegrijpelijk. Zo leer je de gerechtelijke macht in Nederland goed kennen. Let maar op: die activisten gaan vrijuit.

Ik denk dat die rechter gisteren ook in die stal zat

Deel dit topic Rechter: huisdieren verwaarlozen mag, want veehouderij doet het ook (dierenrecht.nl)

Al jarenlang verwaarlozen een moeder en dochter in het Limburgse Sittard hun vele huisdieren. Enkele dieren overleefden de erbarmelijke omstandigheden niet, andere werden net op tijd in beslag genomen. In april kwam de zaak eindelijk voor de rechter, maar diens uitspraak is onbegrijpelijk: het blijft bij een taakstraf. De bizarre reden: “de wijze waarop de samenleving met andersoortig dierenleed omgaat”.

dewittemotor

Reacties

+4
puntertje
Sommige rechters doen toch wel hun best om het vertrouwen in de rechterlijke macht op te blazen. Een vooroordeel de basis laten zijn van een uitspraak, onbegrijpelijk.
+1
Melkboer16
Dit lijkt meer op zoeken collega’s!!
Hier zou ik me niet zo druk om maken want ik zie dit meer als nepnieuws!
Gisteren is in Boxtel een grens overschreden en dat vind 99% van de Nederlanders ook!
De laatste heidenen zijn ook niet bekeerd tot het christendom en ik zal ook nooit moslim worden!
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkboer16:
en dat vind 99% van de Nederlanders ook!

Maar 99% van de rechters niet. Ik zou me er maar wel druk over maken, het is veel erger dan je denkt.
dewittemotor
@Melkboer16 Is gewoon een uitspraak in een rechtszaak geweest, dus dat is geen nepnieuws. En die redenatie van die rechter slaat nergens op, als je jezelf erin verdiept hoe de verdachten omgegaan zijn met hun huisdieren. Dan wordt bij jou als veehouder ook gewoon het vee in beslag genomen en krijg je een flinke boete. De rechter, toch een belangrijke pion in een rechtstaat, stelt hier eigenlijk dat al het vee in de veehouderij standaard mishandeld wordt.
+2
arie.j
Quote Reactie van @dewittemotor:
s gewoon een uitspraak in een rechtszaak geweest

Dat is commentaar op een uitspraak van erg partijdige site .
Eerst de echte uitspraak opzoeken, dan kunnen we verder praten
+1
Melkboer16
@arie.j precies dat vind ik ook!
Alles wat hier geschreven wordt is ook niet allemaal waar!
We zullen zien wat de uitspraak wordt voor dat geteisem in Boxtel en dan spreken we verder!
De publieke opinie is langzamerhand wel aan het kantelen dat het maar een afgelopen moet zijn met al die negativiteit over de landbouw
kalverhouderij
@arie.j uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument/… klopt helemaal arie. feiten check !! maar het staat toch echt in de uitspraak, daar mee wordt mijn inziens bewezen dat voortdurende misleidende halve of hele onwaarheden in de pers nu ook al de rechtspraak aantasten en democratie ondermijnend werken. volgende uitspraak van de officier van justitie is het zelfde verhaal om.nl/@105572/gevangenisstraffen/ 25 tot 40% ?? de officier wordt op het verkeerde been gezet door een uit de duim gezogen en betwist onderzoek !!
arie.j
@kalverhouderij In het hele verhaal van de rechter staat dat het om een zwakbegaafd verminderingstoerekeningsvatbaar persoon gaat en dat hij daar rekening mee wenst te houden.
Verder is het een kletsverhaal dat dieren op die manier 'houden' van de rechter mag. Dat staat helemaal niet in de uitspraak.
Alleen in de strafmaat en e.d. wordt rekening met de omstandigheden gehouden.
En dat laatste gebeurd ook in de veehouderij, dat klopt.
Maar "van de rechter verwaarlozen mag" is een dikke duim verhaal.
kalverhouderij
@arie.j klopt !
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @kalverhouderij:
25 tot 40% ??

Dat klopt wel degelijk, zal zo rond de 30% zitten. Dat is echter geen fraude van de boeren, maar fraude van het ministerie dat heel goed weet dat de mestwetberekeningen niet kloppen en dat de zwarte mest daar vandaan komt. Willens en wetens wordt deze berekening intact gelaten, wie fraudeert er dan?
kalverhouderij
@kanniewaarzijn dat kan echt niet waar zijn ! dus jij beweert dat van de 10 vrachten mest die je ziet rijden er 3 zwarte mest "niet op de bon en dus gefraudeerde mest" zijn ?? kan ik me slecht voorstellen, er zal best wel eens een keertje wat gebeuren maar niet in deze omvang
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden stal , veehouderij en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!