Silosolve

Ik heb een vraagje, vorig jaar was hier een topic over silosolve! dat forfarmers het nogal duur in de markt zet in Nederland met enorme woekerwinsten. een aantal gaven aan dit in Duitsland of tjechie te kopen! nu kreeg ik weer een reclame pakket met een actie, ik dacht hoe is dat afgelopen vorig jaar met de bestelling in het buitenland? en waar bestellen jullie eventueel nu? of zijn er goede vergelijkbare alternatieven die stukken goedkoper zijn? het blijft wat lastig vergelijkbare en lastig meetbaar product!
puddingbroodje

Laatste  |  

Reacties

+2
hans1980
Zou het niet zonder kunnen?
Gebruik zelf ook al jaren inkuil middel maar misschien ben ik verslaafd geraakt..
Kan het zonder?
Met goede resultaten zowel kuil/koe?
bonsjoer
Wat is de 'actie' prijs van FF dit jaar ? mag hopen dat ze de prijs aangepast hebben ,vorig jaar heb ik SiloSolve FC succesvol en FORS goedkoper via'n webshop uit het buitenland kunnen bestellen, pakketje was er al na 2 dagen, BTW vrijgesteld. Volgens mijn uitstekende FF dealer zou dit niet mogelijk moeten zijn ivm alleen verkooprecht van FF in Nederland, Geen idee of ze dat dit jaar succesvol hebben weten dicht te timmeren, ,, als je ff Google effectief laat werken kom je op aardig wat webshops terecht, makkelijker kun je't zelden verdienen ! Zelf heb ik nog genoeg in de vriezer liggen voor dit jaar., waar ik't concreet gekocht heb geef ik niet prijs, wil mijn buitenlandse 'vriend' niet in de problemen brengen., cq me eigen glazen in te gooien ivm volgend jaar., want het is prima spul.
puddingbroodje
@bonsjoer ik weet de actie prijs nog niet wel de prijs op internet in duitsland en tjechie dat varieert van 50 tot 60 euro per 100 gram waar FF vorig jaar 122 voor vroeg (zonder korting)!
Ik merk wel dat ze het heel graag verkopen!
+1
casev
@puddingbroodje 122 euro per 100 gram???? Mijn hemel, voor die prijs gooi je ook bijna colombiaanse witte poeder door je kuil..... doen je koeien het swinters ook vast goed op....
bonsjoer
@puddingbroodje De FF 'actie' prijs was vorig jaar € 99 / 100 gr meen ik, heb 2000 gr gekocht via'n buitenlandse webshop., scheelde mij ruim € 700 !! Dealer heeft zowel de factuur als 't spul gezien. Voor dit jaar nog geen Nederlandse prijzen gehoord, neem aan dat ze die fors verlaagd hebben, anders hebben ze bij FF toch echt een verkeerde naam gekozen....
IJsseldelta
@bonsjoer Actie is 10 % korting, kost dan €90 per zakje. anders € 100
puddingbroodje
@IJsseldelta dat is goedkoper als vorig jaar toch?
bonsjoer
@puddingbroodje Lijkt't wel op., kan dus wel !, overigens nog steeds aardig duurder dan in't buitenland.
+1
robbies
Quote Reactie van @bonsjoer:
Volgens mijn uitstekende FF dealer zou dit niet mogelijk moeten zijn ivm alleen verkooprecht van FF in Nederland,

Dan moet je hem eens wijzen op het ontbreken van handelsgrenzen in de EU. Deel je buitenalndse vriend maar gerust hier. Een claim van FF houdt geen stand. Weten ze zelf ook wel; ze sjouwen ook met hun mengvoer de grens over waar ze kunnen.
christo
@robbies Toch hoor ik hetzelfde over andere producten. Dealers worden geacht binnen hun rayon te blijven. Zo niet dan lijfstraffen.
Achso
@christo nee hoor. Ten eerste mag dat niet. Ten tweede: als producenten zo onnozel zijn om geen Europese verkoopprijzen te hanteren, in dit geval Chr Hansen, dan krijg je dit. Het spulletje wordt in Czech gemaakt en omdat de concurrentie heel stevig is daar, is de prijs veel lager. Met dank aan Pioneer
robbies
Quote Reactie van @christo:
Dealers worden geacht binnen hun rayon te blijven

Dat is wat anders. Importeurs mogen binnen een land met hun dealers gerust afspraken maken over de verdeling van de markt. Maar dat wil niet zeggen dat een buitenlandse dealer in NL niet hetzelfde mag verkopen. Bij tractoren en machines is dat verschil niet zo groot, maar voor veel producten (geneesmiddelen, maar ook levensmiddelen) ligt er een relatie tussen de economische welvaart van een land en de verkoopprijs. Denk jij dat coca-cola in Polen net zo duur is als in Finland? ik denk het niet. Mag je die producten dan niet betrekken uit een ander EU-land? Verdiep je maar eens in het concept parallelhandel.
+2
robotmelker
Ik kan hier zo troosteloos van worden hè.

Hier ook FF. Maar we hebben ook al van andere gevoerd. Kuilen over het algemeen super in orde. Als der ook maar 1 vertegenwoordiger met een thermometer uitstapt... hoeft die hier nooit meer te komen.
Allemaal hebben ze woekerwinsten en wij zitten op het einde van de rit te schrappen....

Dan daarbij als ik die rotzooi ergens anders bestel.. goedkoper.. en hij zou zijn bek daarover open trekken..... ik hoef het niet meer te vertellen hè???

En wat heeft het voor zin om niet te melden waar die zooi goedkoper voor handen is... uiteindelijk maakt 'die vriend' er toch zijn marge op!!

De enigste relatie die ik goed wil houden is die met mijn vrouw. Voor de rest zijn ze allemaal uitwisselbaar.
+3
ted9
@robotmelker Kerel wat je doet moet je zelf weten maar je gaat nogal tekeer. Niet gek dat je van menig installatie bedrijf of loonbedrijf tegenwoordig van de medewerkers hoord dat ze voor die k.t boeren niet mee willen werken en liever in de bouw zitten.
+1
robotmelker
@ted9 ik werk ook liever bij bedrijven waar ik schaamteloos in de beurs kan rond graaien.
+1
ted9
@robotmelker Daar gaat het niet wat er gebeurd moet goed zijn daar betaal je voor. Maar praat als of je de koning bent en iedereen en alles voor het uitkiezen hebt. Dat soort komt zichzelf tegen en is vaak wel bekend in de buurt. Een goede ondernemer heeft mensen om zich heen die hij kan vertrouwen maar die hem ook kunnen vertrouwen. Dat werkt het prettig en geeft rust.
robotmelker
@ted9 zolang ik de euroos in mijn hand heb... ben ik keizer...
Zolang ze aan mij kunnen verdienen... ben ik koning...
Zodra alles betaalt is ... ZWERVER??
RSIB
@ted9 totdat het weer crisis is
JappieJo
@robotmelker vind het niet erg als de thermometer erbij komt. Als die al warm is kun je er wat aan doen het volgende seizoen. Ben geswitcht van loonwerker, dat is me best bevallen. Kuil is nu veel beter aangereden en hierdoor nu betere kuil.
Nicky69
Inderdaad Duitsland is vele malen goedkoper omdat ze bij Jbs.gmbh niet over de rug van de boeren gaan. Maar Jbs verkoopt het niet in Nederland maar silo solve is wel een goed middel. Jbs heeft ook iets wat goed is en is ook niet duur. De beste adviseur Nederland bij Jbs is Yvonne .Ze is een allrounder en adviseert goed. Je kunt het zelfs proberen op 1 kuil met een tevredenheidsgarantie en de bacteriën komen bij de zelfde producent weg als van het product van For Farmers.
ted9
@Nicky69 Misschien toch maar eens contact opnemen met yvonne.☺
+1
jan w
@Nicky69
Tot een paar jaar geleden verkocht JBS het ook in Nederland. Toen was het middel in de ogen van FF waardeloos. Na de overstap van FF van pioneer naar Silo solve was het opeens een topproduct. Met ook een topprijs. Hoorde van iemand die niet naar de prijs had gevraagd en de 1e snede een 100 ha met Silo Solve had behandeld een rekening had ontvangen van € 3300.00
Dat was dus de laatste keer.
Nicky69
@jan w Ik kan dit niet anders als beamen Maar destijds heeft JBS zelfs de prijs niet gevraagd die nu forfarmers durft te vragen. Jbs en dat kan ik ook zeggen heeft goede inkuilproducten voor een aanzienlijke lage prijs en ja het verschil zit hem inderdaad alleen in de zuurstofverbruikende bacteriestam.
Achso
@Nicky69 dat maakt nogal een beetje uit. Het ‚alleen maar‘ heeft grote gevolgen. Neemt niet weg dat FF en Agrifirm buitengewoon bespottelijk reageren op iedereen, die wel eens wat nieuws heeft. De reden dat FF nu SiloSolve heeft is omdat een bestuurslid van Chr Hansen ook in het FF bestuur zit. Heeft niets met technology te maken
Erco
@Nicky69 u is Yvonne ? 😉😬
gustaaf
Alvet enschede verkoopt JBS inkuilmiddel in Nederland.
98€ voor 100ton product
Nicky69
@gustaaf Ja inderdaad dat heb ik ook gehoord Alvet verkoopt ook de producten van JBS top toch dat een ander bedrijf gaat cooncureren tegen een dure Nederlandse markt. Zou zeggen neem een kijkje op hun Website of Google jbs
puddingbroodje
@gustaaf als een gemiddeld melkveebedrijf in nl alle kuilen zou behandelen is dat toch een besparing van ruim 500 euro als het dan vergelijkbaar werkt mooi meegenomen! FF gaat er net als veel bedrijven maar vanuit er is meer aan boeren te verdienen dan met boeren en dat houden we graag zo !
+1
jan w
Silo Solve heeft alleen een voordeel als je vrij snel met de kuil wilt gaan voeren na het kuilen. Zit een bacteriestam in die de kuil sneller zuurstofvrij maakt, waardoor de kuil sneller stabiliseert. Laat je de kuil 4 a 6 weken dicht , dan heeft het geen enkele meerwaarde.
Achso
@jan w bij elk inkuilmiddel moet je de kuil dicht laten zitten tot 6 weken. Dat het geen meerwaarde heeft is niet helemaal waar.
jan w
@Achso
Wat ik er mee bedoel te zeggen is, dat je met Silo Solve de kuil eerder los kunt maken, omdat die sneller stabiliseert.Dat geeft de meerwaarde aan het product.
Achso
@jan w dat is een misvatting. De meerwaarde in dergelijke producten ligt in de verminderde verliezen tijdens het inkuilproces.
Nicky69
Het voordeel van Silosolve is dat je de kuil door de zuurstofverbruikende bacterie eerder kunt openen alle andere bacterien hebben de zelfde de werking afhankelijk van de hoeveelheid bacterien die in het product zitten. Dus als je de kuil dicht laat dan is ook met silo solve Fc de zuurstofverbruikende factor essentieel want er zit toch altijd zuurtof in de kuil of niet.
puddingbroodje
@Nicky69 het gevoel bij de benen genomen te worden door forfarmers vind ik ook niet prettig dan mag het middel ook iets minder goed zijn 😉
Nicky69
@puddingbroodje Forfarmers verkoopt gewoon een goed product ik kan niet anders zeggen. Hoe ze het doen is hun zaak. Ik koop bij JBS en dat bevalt goed omdat ik simpelweg vind dat JBS goede producten heeft waar ze voor staan , goed uitleggen aan de telefoon en ze werken ook super . Mijn ervaring is super. En per saldo het schouderklopje van de voerleverancier kost altijd geld ik denk maar zo kijk eens een deurtje verder. En in verhouding zijn ze goedkoper. Je moet op lang termijn rekenen
+1
jan w
@Nicky69
Je bent aardig op de hoogte!!
Nicky69
@jan w jij anders ook !!!!!!
Erco
@jan w nicky is van JBS, kijk de reacties maar en ook al n eerdere reactie over maisoogst. Ook al aanbevling voor jbs 😄
Achso
@Erco moet ze/hij nog even bij studeren dan
+1
Achso
@Nicky69 de bacterien trekken de kuil echt niet vacuum
melkertje
Gebruik wel enkel eerste en 1e snede biotics, ook melkzuur en azijnzuur schijnbaar. Waren toen redelijk goedkoop 2 jaar geleden in ieder geval
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!