Ervaring met Agrovision en of VeeManager

Dag, ben al hele tijd klant bij uniform agri. Laatste jaren wat minder tevreden, vki werkt niet goed, medicijnregistratie is drama, en nvwa twijfelt aan het bemestingsplan van Uniform. Nu kreeg ik een brief in huis mbt de tarieven van Uniform. Ga ineens €350 meer betalen per jaar, komt over de €1000,-. Dat wordt me te gortig. Nu weet ik niet of dat ik naar Agrovision ga of naar Veemanager. Wat zijn jullie ervaringen? (maak binnen uniform nu ook gebruik van financieel en grasland)
Maarten_

Laatste  |  

Reacties

+1
wotan2
Ik ben bij agrovision weggegaan omdat men mij ronduit voor de gek hield, en mijn probleem telkens oploste door in hun systeem een vinkje bij opgelost te zetten, terwijl er verder geen oplossing kwam. Nu jaren tevreden bij uniform, alleen management overigens.
van Ittersum
Wat heb je echt nodig en wat wil je weten. Ofschoon ik geen ervaringen met de rest heb is veemanager een programma waar ik me thuis voel (50+ boer). Iedereen kent het, relatief vrij lage commerciële gehalte en in het verre verleden ooit controle gehad van de AID inzake Minas en toen ik Veemanager (Of zijn voorganger) liet zien was het direct oké. Medicijnregstratie doe ik in een agenda dus die ervaring heb ik niet, grasland evenmin en financieel Snelstart dit omdat mijn accountant dit kan inlezen voor jaaraangifte (btw doe ik zelf).

De jaarlijkse kosten kun je zo opzoeken of even een belletje, helpdesk zit voor allen in de de prijs van de meer jaarlijkse update.
+1
Frans1
Quote Reactie van @van Ittersum:
Medicijnregstratie doe ik in een agenda

Dit kan ook in veemanager,heb je ook direct alles in kaart bij afvoer,evt wachttijd, en de registratie van niet te leveren melk,alles in 1
van Ittersum
@Frans1 bewust niet, reden zelf maar bedenken
Nick83
Quote Reactie van @van Ittersum:
reden zelf maar bedenken

Controleurs kunnen daarmee heel gemakkelijk kijken of het allemaal klopt bedoel je? Bedenk je wel dat je zelf ook de boel makkelijker na kan kijken. Je kunt het wel op papier doen, maar daar kan een controleur ook behoorlijk steekproefsgewijs hier en daar wat in nakijken. Als ze echt willen vinden ze al gauw wat als het niet klopt.
+1
jan w
Quote Reactie van @Nick83:
Controleurs kunnen daarmee heel gemakkelijk kijken of het allemaal klopt bedoel je?

Conttroleurs hebben niks in jouw computer te zoeken!
+1
Nick83
Quote Reactie van @jan w:
Conttroleurs hebben niks in jouw computer te zoeken!

nee, eigenlijk niet nee. Maar als ik de medicijnregistratie van 2 jaar uit print, dan heb ik wel een hele dikke bos papier.
+1
Frans1
Quote Reactie van @jan w:
Conttroleurs hebben niks in jouw computer te zoeken!

Wat is het probleem,ik zet de pagina ervoor,en dan kunnen hun het bekijken,niks mis mee
van Ittersum
@Nick83 zie link met de I&R registratie, foutje is zo gemaakt, niet moedwillig maar het kan zo gebeuren. En wat digitaal vast ligt kent alleen maar fout of goed, tussenin zit niets. Indien ze echt kwaad willen (AID of NVWA)kijken ze ook zo na of je niet iets pas veel later hebt ingevoerd ipv direct. of dat je iets kloppend hebt gemaakt, computer registreert alles...

Tevens heb ik geen PC in de stal die constant aanstaat waar je even snel met je vieze vingers even iets snel registreert of nakijkt.
+4
brabo
Quote Reactie van @van Ittersum:
heb ik geen PC in de stal die constant aanstaat waar je even snel met je vieze vingers even iets snel registreert of nakijkt.

slap excuus want je zit wel heel de dag met die vieze vingers op je telefoon hier te prikken 😄
+2
van Ittersum
@brabo niet tijdens het werk, ben niet altijd in de stal. heb geen voermengwagen dus tijd over 😉
Nick83
Quote Reactie van @van Ittersum:
digitaal vast ligt

Medicijn registratie in bijv .Agrovision staat gewoon lokaal op je pc en kun je altijd aanpassen. 5 jaar later nog bij wijze van spreken. En er word zeker niet bijgehouden wanneer je dingen invoert of aanpast.

Wat CRV voor iets heeft weet ik niet, ik zou er idd niet zo hard voor lopen om het online ergens in te voeren. Als Agrovision de hele medicijnregistratie naar online gaat halen, dan denk ik ook dat ik iets ander ga verzinnen. Maar zo als het nu is werkt het prima.

Wat betreft foutjes: bij Agrovision heb je dus voorraadbeheer. Als je alle aankoop tenminste invoert. Je kunt je voorraad in de computer zo vergelijken met wat je in de kast heb staan. Komt dat overeen, dan is er echt geen enkele controleur die daar dan nog een speld tussen kan krijgen.
sjuu
@Nick83 In veemanager kun je de medicijnen ook gewoon wijzigen zolang je wilt, alleen als je je rund VKI niet meer. Dus van tevoren ff controleren. Verder tevreden over veemanager, laatst nvwa derogatie controle gehad. De beste man was tevreden.
van Ittersum
@sjuu en die koppeling met het VKI en uw programma, die onbedoelde fout, die zou ik uit willen sluiten
Nick83
Quote Reactie van @van Ittersum:
heb ik geen PC in de stal die constant aanstaat

Ik heb er 2 die altijd aan staan 😇 1tje halverwege de stal bij de robot en 1tje voor in de stal in kantoortje strak naast de medicijnenkast en het KI-vat staat er ook vlak naast. En de klauwbekabbox staat ook aan de nadere kant van de muur, als ik tijdens klauwbekappen iets wil weten over het beest wat ik in de box heb staan, dan zit ik met 3 stappen achter de pc 😊

Vroeger de pc op zoldertje boven de melkstal. Toen de robot kwam en de melkstal afgebroken werd zei ik: ik wil hem beneden hebben want telkens de trap op en af ben ik spugzat.
+1
van Ittersum
@Nick83 dan zijn jullie veel verder dan mij als ondersteuning in de informatieverstrekking. Heb wel een Senseo naast de melkstal staan, ook niet onbelangrijk
cjw73
@Frans1 moet je dan steeds de medicijnen die je koopt invoeren of gebeurt dat automatisch.
+2
Nick83
@cjw73 Ik heb er nog nooit van gehoord dat da ergens automatisch gaat. Soieso zou je veearts daarvoor ook de juiste software / koppelingen moeten hebben.
cjw73
@Nick83 dan begin ik er niet aan. Mijn teveel werk en dan weten ze ook alles.
+1
Nick83
@cjw73 Je weet zelf ook alles en kunt eenvoudig nakijken of het klopt. Als je een administratie hebt waar geen bal van klopt en je loopt een controleur tegen het lijf die echt iets vinden wil, dan heeft die zo wat.

Maar goed, een koppeling met de veearts - zodat geleverde medicijnen er automatisch invallen - lijkt mij wel wat, maar ik heb er nog nooit van gehoord. Veeartsen gebruiken ook totaal andere software (ander merk / leverancier) dan wij. Er is volgens mij geen enkele leverancier van management software die ook software maakt voor veearsten. Agrovision, Ruma of Uniform maken niks voor veearsten om het zo maar eens te zeggen. Waar ik eigenlijk niks van snap.
Leo,s vriend
@Nick83 Onze veearts zet alles in Animana, bij controle effe inloggen en de controleur zit binnen 5 min. tevreden aan de koffie.
+2
overstekend wild
@cjw73 nee, je voert eerst standaard behandelingen in, uieronsteking doorgzetten tussenklauw etc met de desbetreffende middelen. En daarna koppel je de behandeling aan een koe nummer. En als je een koe vki meld die nog in wachttijd zit krijg je automatisch n melding. Je kunt behandelingen ook weer uit het systeem gooien als je zou willen
Frans1

Als je de aankoop ook invoert werkt je voorraadregistratie ook
vdbosch
Ik ben een paar jaar geleden van uniform overgestapt naar veemanager ivm de kosten. Nog geen dag spijt van, het is iets minder uitgebreid dan uniform maar de meeste dingen gebruikte ik toch niet. Ik weet niet wat veemanger normaal kost, ik heb het ovalert pakket, dit is scannen (1 keer in de 4 weken) en veemanger krijg je er dan bij, geen extra kosten.
Alleen komend jaar kost fosfaatplanner wel extra volgens mij.
Financieel doe ik in exact-online.
jack-konijn
@vdbosch Maar met exact online ben je aardig wat kwijt per maand. Of valt dat mee? Hoe werkt dat? Bankafschriften inlezen en dan coderen?
vdbosch
@jack-konijn Exact online is niet goedkoop. Maar werkt wel perfect en makkelijk met de boekhouder. Ik doe zelf alles in Exact (heb ook 8 jaar bij een accountant gewerkt.) Veder doe ik ook de administratie voor een paar andere bedrijven (niet agrarisch) en daarom is exact makkelijker.
Je kan exact gewoon koppelen met je bank en alle afschriften worden dan automatisch ingelezen. Exact zet automatisch de meeste dingen al goed (mits de instellingen goed staan 😉 )

En een boekhoud programma van andere bedrijven is ook niet voor niks. Exact is zeker niet de goedkoopste, maar werkt wel perfect, ook mooi online dus altijd een backup.
arnino
@vdbosch Het is maar een klein beetje hoe je het bekijkt of het goedkoper is. Wanneer je Ovalert via CRV koopt was ik voor het systeem in aanschaf voor zo'n 100 koeien bijna 3.000 euro meer kwijt dan via GEA. Precies zelfde systeem, alleen GEA heeft alle updates niet, maar deze voegen mijn inziens niet heel veel toe. Plus daarbij moet je bij CRV daarnaast moet je bij OVALERT er een abonnement bij afnemen wat voor 100 koeien ongeveer neerkwam op 300 e per maand. Ik heb nu uniform met de cowscout van GEA. Werkt geweldig en geen maandelijkse kosten voor CRV.
Nick83
Quote Reactie van @arnino:
voor 100 koeien ongeveer neerkwam op 300 e per maand

Is dit echt zo? Dat is toch belachelijk hoog?
+1
vdbosch
@Nick83 nee dat is veel minder, ik weet niet waar hij die kosten vandaan haalt.
+1
van Ittersum
@arnino andere vraag is dan tegelijk, is het allemaal nodig. De klauwbekapper die elke koe in een tablet zet, ik vraag aan hem waarom? Hij: dan weet je voor de volgende keer haar historie. Ik: hoezo dat zie je toch, goed of fout, loopt goed of kreupel! Dat soort informatie, je kunt jezelf ook overloaden.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @arnino:
Plus daarbij moet je bij CRV daarnaast moet je bij OVALERT er een abonnement bij afnemen wat voor 100 koeien ongeveer neerkwam op 300 e per maand.

Onzin, hier ovalert van crv, 135 dieren, tientje per maand.(ex btw)
vdbosch
@Leo,s vriend is dit incl. scannen? Want ik betaal iets meer dan 100 euro per maand (omgerekend naar 100 koeien) maar dit is incl. scannen, veemanger, gratis DHZ pakket.

Ik heb destijds toen ik overstapte wel alles langs elkaar gelegd qua kosten. En toen kwam dit pakket incl scannen veel goedkoper uit dan uniform incombinatie met veearts!
Leo,s vriend
Quote Reactie van @vdbosch:
is dit incl. scannen

Nee, kaal ovalert.
arnino
Quote Reactie van @vdbosch:
ant ik betaal iets meer dan 100 euro per maand (omgerekend naar 100 koeien) maar dit is incl. scannen, veemanger, gratis DHZ pakket.

Het is wel met extra dingen. Je krijgt dat n vruchtbaarheidsbegeleiding ki zoveel rietjes etc.. Maar dat ben ik allemaal niet nodig. Maar je moet sowieso er wat bij afnemen. Ik vind het wel merkwaardig dat in aanschaf de één veel duurder dan de ander is..
richard melkvee
We deden met ruma vsm jaren tevreden mee gedraaid maar op het laats problemen met koppeling delaval . Toen gekozen voor agrovision omdat crv de zelfde problemen had met delaval. We werken nu met agrovision maar vond ruma beter en veemanager is mooi systeem altijd actueel. Agrovision moet je altijd lang in de wacht staan (is erg vervelend).
Als ik geen delaval had was 1ruma (erg praktisch niet duur)
2 veemanager (erg compleet beetje duur)
3 agrovision (wel goed maar minder praktisch voor starters,
en lange wachtrijen bij helpdesk )
+1
Nick83
Quote Reactie van @richard melkvee:
Agrovision moet je altijd lang in de wacht staan

Moet je die zo vaak bellen dan? Ik misschien hooguit 1 x per jaar ofzo...
verbi
Hier al 20 jaar tevreden RUMA gebruiker incl koppelingen niet duur goede helpdesk en gebruikers vriendelijk.
kaas
Maarten wat is het probleem met vki dan wat ik ben wel tevreden over uniform,maar uniform stuurt met de vki melding de info die verplicht is en niet meer.
maar als jij een medicijn bij ook koe heb gebruikt waar geen wachttijd op zit en je zet dat ze van de nvwa meer gegevens willen wat ze zien een spuitplek en dan willen ze weten waar het dier mee is gespoten
jack-konijn
Het is niet te duur, melkprijs is gewoon te laag!
buorman
Heeft ruma al een app op de telefoon?
richard melkvee
@buorman toen wel maar app werkt niet snel, je kunt beter app groep maken met je vrouw of medewerker waar je alle notities op zet wat er gebeurd en voert ze later in gaat veel sneller. App is handig om informatie uit te halen als je in de stal bent. invoer duurt veel te lang omdat de app van agrovision traag is
vdbosch
De app van veemanager werkt wel goed en snel. Je doet alle wijzigingen die je wil doen en verzend ze dan allemaal tergelijk naar veemanager. Ik voer de meeste dingen in via de app. b.v. geboortes, DzhKI, wijzigingen diergegevens en dergelijke. VKI kan volgens mij alleen via veemanager zelf.
+2
Koekalf
Al jaren tevreden met agrovision, lange wachttijden zijn mij niet bekend.
bio boer
T4c werkt ook wel mooi en i&r via crv
Nick83
@bio boer Dan heb je dus 2 verschillende systemen? Als er een koe gekalfd heb, dan moet je dat zowel bij CRV als in T4C invoeren?
vdbosch
Quote Reactie van @Nick83:
T4C
Dit kan je koppelen verwacht ik. Tenminst bij Fullwood is dat wel mogelijk (zitten wel extra kosten aan verbonden)
bio boer
@vdbosch klopt had toen de robots er net waren nog geen internet in de stal zou het nu wel kunnen koppelen
bio boer
@Nick83 t4c alleen koe laten kalven hoeft geen kalf in te voeren
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Nick83:
Als er een koe gekalfd heb, dan moet je dat zowel bij CRV als in T4C invoeren?

Hier agrovision, daar invoeren, koppelt automatisch met T4C , en Agrovision koppelt door naar CRV.
PIONIER
Hier alleen veemanager. Kost weinig en is voldoende om nvwa en kiwa te overtuigen. Medicijnen krijg je logboek op papier bij van de veearts en dan ff nummer van betreffende dier zelf op zetten en iedereen accepteerd het.
Nick83
Quote Reactie van @PIONIER:
logboek op papier bij van de veearts en dan ff nummer van betreffende dier zelf op zetten

Nou ... dan heb je tot op heden geluk gehad. Want het voldoet zeker niet.
+1
Stroompie
@Nick83 hoezo dan? Het hoeft toch niet persé in pc?
PIONIER
@Nick83 En toch gaat het al jaren goed. Sterker nog, krijg zelfs complimenten dat het keurig, onderbouwd en traceerbaar is. Maar zal wel te simpel zijn voor sommigen.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @PIONIER:
Medicijnen krijg je logboek op papier bij van de veearts en dan ff nummer van betreffende dier zelf op zetten en iedereen accepteerd het.

Hoop wel dat veearts het nummer vd koe ook op de doorslag van logboek heeft staan, als hij controle krijgt en er staan geen koenummers op heb jij ook een probleem. Geld ook voor onthoornen,kalfnummers moeten er op staan.
Heeft kennis enorme heibel mee gehad, tot dreigen met melkweigering aan toe.
+1
PIONIER
@Leo,s vriend doet ie ook alleen bij ophalen kan ie dat niet doen. Bij bezoek controleert ie altijd
+4
ROORDAJ
Agis was pas echt goed.Overzichtelijk,gebruiksvriendelijk en voordelig.Alles wat ik hier na heb gebruikt,Agrovision en nu Uniform kan bij lange na niet aan tippen.Mis het nog elke dag
fries8
Had altijd agis werkte goed. agrovision vindt ik niks. doe nu alles gewoon in excel voldoet goed en kost helemaal niets
friesboertje
Wel ingewikkeld dat iedereen een verschillend systeem van medicijnenregistratie heeft.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!