Salmonella ervaringen betervee en gd

Moeten hier nu alles individueel monsteren vanwege 4 x op rij salmonella ongunstig. Heb hier ook wel eens verhalen gelezen dat mensen er met gd niet uitkwamen en met betervee wel. Nu is test allebei Elisa test en is betervee 40 % duurder. En staat niet op witte lijst nzo.
Hoe zijn ervaringen van andere prikkers hiermee?

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Dat hele salmonellaverhaal is gewoon een loterij. Je kunt een aantal dingen aanpakken zoals op bijgevoegde foto. Hier hebben we maiskuil afgedekt met nicosylkleed en ongediertebestrijding uitbesteed nu is t weer goed maar dierenarts Zegt t kan net zo goed toeval zijn

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@mlkvhoudr de conclusies

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@mlkvhoudr en om dan nog ff antwoord te geven op je vraag volgens mijn dierenarts is het een tolerantiekwestie wanneer je een dier als positief test. Neem je een hele lage tolerantie krijg je vals positief bij een te hoge tolerantie kun je er 1 missen. Maar de testen zijn t zelfde(meen ik onthouden te hebben) succes er mee in ieder geval
+1
joske1980
@mlkvhoudr
Dank je is wel heel interessant artikel.
jan w
In het verleden lag de grens volgens mij op iets van 11 % eronder was je vrij en erboven was je positief. Aangezien er te veel positieve bedrijven waren heeft men de grens opgetrokken naar ik meen iets van 15%.
Het verschil tussen BeterVee en de GD is het volgende. Bij de GD krijg je alleen een uitslag positief of negatief. bv. Bij 15.1% positief geteste dieren ben je positief en bij 14.9 ben je negatief. In principe heb je bij beide het zelfde probleem.
Bij betervee krijg je het resultaat uitgedrukt in een getal, dus dan zie je of je bv 7% positief hebt of 15.1%.
vedder
Als je bij betervee laat meten met waardes erbij wordt alles duidelijk, je kunt een cellenprobleem ook niet de baas zonder te weten hoe hoog je zit en hoe hoog individuele dieren scoren. Hou er wel rekening mee dat strak meten in eerste instantie meer koeien kan kosten ( meer aangetoonde dragers ) maar als ze drager zijn moeten ze weg anders ben je 1 of 2 keer gunstig en dan begint het hele verhaal weer opnieuw. Ik had zelf een salmonellaprobleem terwijl ik gunstig was zelfs, individueel testen bij GD: nauwelijks te vinden, individueel testen bij betervee: halve koppel met antistoffen. Ik weet niet of je al eens geinformeerd hebt bij betervee maar laat Wim Schielen het je anders even zelf uitleggen, dan snap je het wel. Succes.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0