Cultuurgrond steeds schaarser.

opendata.cbs.nl/statline/…
jg

Laatste  |  

Reacties

oubi
10 % minder cultuurgrond in 18 jaar is toch wel heel erg fors; kijk eens hoeveel gebruiksruimte dat scheelt.
van Ittersum
@oubi ligt duidelijk aan in welk gebied je woont en wat je neer wilt of kunt neerleggen.
+1
demelkboer
@oubi tis daarom ook moeilijk te verkopen om nog meer vee in Nederland te houden
+1
RSIB
@oubi dit is dan ook een van de grootste oorzaken van de zakkende bio diversiteit. Hier hoor je weinig mensen over, maar het gebied wat de laatste 40 laar is volgebouwd is enorm toegenomen en de redelijk open gebieden die nogover zijn zijn nog een of twee keer doorsneden door wegen.
+3
ted9
Dat er minder biodiversiteit is komt natuurlijk door de landbouw.
van Ittersum
@ted9 ik zie toch nog bedrijven te koop met veel omvang. En soms blijkt dat ook nog de remmende factor te zijn (te groot). Natuurlijk kun je zeggen dat de prijs de remmende factor is maar kennelijk wordt dat in de omgeving wel opgehoest.

Zelfde vergelijking geldt voor fosfaatrechten, de (eeuwige)klagers moeten zich maar afvragen , als het zo duur is wie zijn dan die andere kopers. Ook boeren met koeien....Die het wel kunnen betalen, helaas de keiharde waarheid. Maar zoals altijd, je mag, je hoeft niet mee te doen
ted9
@van Ittersum Is dit een reactie op mijn reactie? Ik snap de link niet
van Ittersum
@ted9 nee op of in het verlengde van oubi
oubi
Als de helft naar natuur is gegaan, 100.000ha, dan had er meer biodiversiteit moeten komen. Of zou dat ook niet helpen? DN is het geldverspilling.
George
Laat hem maar mooi schaars worden. Er is nog van alles genoeg. We telen en produceren met zijn allen gewoon nog steeds veel te veel. Anders lagen de prijzen wel wat hoger.
putjesschepper
Hier genoeg land te koop
van Ittersum
@putjesschepper welk gebied of welke link
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!