Hoogspanningsmast en elektronica

Soms hoor je weleens verhalen en vermoeden over invloed van hoogspanningskabels op robots en andere elektronica. Mensen die daar last van hebben of helemaal niet?

Deel dit topic

Reacties

sjuste
Wij hebben een windmolen 15 meter naast de melkstal.
Wij hebben 10 jaar met fullwood melkmeters en koeherkenning gemolken en als het hard waaide dan stoorde de windmolen op de koeherkenning en werd de helft van de koeien niet herkend, fullwood heeft 5 jaar eraan gewerkt om het goed te krijgen maar ze hebben de hoop opgegeven.
Nu melken we 2,5 jaar met delaval melkmeters en koeherkenning en die heeft nergens last van hoe hardt het ook waait.
Dus er is wel een soort magnetische veld wat kan storen op elektronica maar als je goede apparatuur hebt kan je nergens last van hebben
+1
ej-van-de-voort
@sjuste

Er staat of valt qua funtionaliteit veel met het gebruik van oa afgeschermde kabels en een juiste montage van de afscherming, mn analoge signalen zijn daar erg gevoelige voor. Kennis van emc is ook niet overal goed aanwezig bij installateurs
poeskat
@sjuste waren dit halsbanden? of stappentellers?
sjuste
@poeskat stappentellers
hoest
Wij hebben ook een paar lijnen over ons land lopen maar als je een schrikdraad onder zo'n lijn hebt staan met een schrikapparaat op een batterij is de batterij in een paar weken leeg. Bellen onder zo'n lijn kun je ook wel vergeten, stoort ontzettend.
Nick83
Quote Reactie van @hoest:
schrikapparaat op een batterij

jep. Hier ook die ervaring. En je apparaten zijn ook zo kapot. Net de garantieperiode, dan ff later ist wel zo ongeveer over.
Pluto
Monteurs die bij een transformator aan het werk zijn moeten volgens de voorschriften pinpas en mobiel ver verwijderd houden , anders is alles gewist !.
GPS werkt niet in de nabije omgeving van hoogspanningsleidingen . Mest vrachten lossen in directe omgeving leid soms tot totaal niet geregistreerde vrachten . Het maakt niet uit of je gebruik maakt van rtk of het goedkopere gps systeem.
+1
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Pluto:
GPS werkt niet in de nabije omgeving van hoogspanningsleidingen .

Jawel hoor, werkt gewoon.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Pluto:
totaal niet geregistreerde vrachten
Ah, daar liggen kansen voor de zwarte mest!
Pluto
@kanniewaarzijn En zo lang iedereen schreeuwt nee dat is niet zo of wij zien het anders ????
Een flitser die een auto met 256 km per uur over een woonerf aftekent kan ook niet !!, zeggen ze ??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0