Illustratie van: Claas Holland

Te weinig brieven voor boer ’zoekt vrouw’ Jan uit Sijbekarspel

Helaas, Jan had niet genoeg brieven om door te gaan:

’Ik ben Jan, wie durft het met me an’. Het klinkt zo aardig, de oproep van melkveeboerderijhouder Jan Bakker uit Sijbekarspel voor het televisieprogramma ’Boer Zoekt Vrouw’.

’Hij is hartstikke door’, klinkt het zondag aan het begin van de avond in het voorcafé van Zorgcafé ’t Koetje in Zandwerven. Achter de bar hoort Co Scholten, uitbater van het café in het minidorp de discussie tussen een aantal gasten rustig aan. „We zullen het straks wel zien”, knikt hij met zijn hoofd naar het televisiescherm dat aan de wand hangt. Vrienden van Jans zonen en een aantal vakgenoten zijn naar het café gekomen om samen naar de uitzending te kijken. Scholten: „In 2015 kwam het halve dorp hier naar het programma kijken voor Theo Koopman. Dat begon ook rustig, maar het werd steeds drukker. „ Voor de kaasboer uit Spanbroek eindigde het Boer Zoekt Vrouw-avontuur niet echt leuk, toen bleek dat zijn liefde voor Nancy onbeantwoord bleef. „We hopen natuurlijk dat het Jan wel gaat lukken, zijn geluk staat voor ons voorop!”

„Het had een smaakmaker geweest”, reageert Scholten even later teleurgesteld op de uitsluiting van Jan Bakker. „Het zijn allemaal jonge mensen, zo’n oude boer had het goed gedaan in het programma. Maar Jan heeft de brieven toch nog?! Er hoeft er maar eentje tussen te zitten, hè!”

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's jan bakker , zondag , boer en bakker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0