Dit jaar nog een melkprijs van plus 50ct

Extreme droogte maakt voedsel duur 2018/2019

Deel dit topic

Reacties

Bekkink
Laten we het hopen
demelkboer
Inmiddels hebben we geleerd dat de kostprijs bij de melkveehouders mee beeweegd met de opbrengst prijs......................
van Ittersum
@demelkboer zijn we zelf (meestal) bij
boer123
@demelkboer met zon melkprijs kan er een bult krachtvoer in. en de veearts krijgt het druk. ook een nieuwe trekker kan er van af.
+2
cjw73
@groeier je weet het wel hè. De meeste dromen zijn bedrog!!! 😰😰
+2
aldert
Ja,voor bio.
boer123
Er is niks aan de hand. veel boeren hebben voorraad van vorig jaar. minder koeien door fosfaat reductie. er is voldoende ruwvoer opbrengst om de koeien te kunnen voeren
+6
Jaap40
@boer123 je kijkt zeker alleen op je eigen erf?
bio boer
@boer123 de buur man heeft nog maar bultje van 1 hoog en 35 meter lang met 100 koeien ben benieuwd hoe die dat gaan doen
diekman
@boer123 Hier ook flink aantal boeren tot 300 koeien december voer op.
+3
Flinstone
@diekman koeien verkopen incl fosfaatrechten, probleem opgelost!
Als je zo intensief geworden bent is deze zomer een goede les!
huske
@Flinstone naar mijn mening moet je de maaisnede aanpassen aan je intensieviteit. De meesten waren veel te vroeg aan het maaien. Zolang de aar nog niet aanwezig is groeit hij elke dag nog. Hier pas gemaaid bij ongeveer 10% aar en zat toen op ongeveer 5000 kg de. Hakselaar erin en niet al te droog de bult in.
+2
Boerma
@huske dit jaar kon je wel wachten met maaien ja maar paar jaar terug niet. Degene die toen gewacht hebben kwamen in die regenperiode en toen werd het veel te lang
verbi
@boer123 Dan maar meteen de volgende vraag wat gaat de maisprijs dan doen(omlaag?) Zit in het zuid oosten van brabant.
labella
@verbi korrelmaisprijs legt bodem in de markt, nu 200 euro/ton x 12 a 13 ton is 2500- 300 voor dorsen kom je op minimaal 2200 euro/ha ex btw op stam.
+2
George
Quote Reactie van @labella:
korrelmaisprijs legt bodem in de markt, nu 200 euro/ton x 12 a 13 ton is 2500- 300 voor dorsen kom je op minimaal 2200 euro/ha ex btw op stam.

Ik dacht dat die echte boeren je al lang zouden aanvallen op deze reactie. 😄
Maar je verhaal klopt helaas niet helemaal.
Korrelmais legt altijd een bodem in de markt en de prijs daarvan gaat dit jaar weer flink omhoog. Stijgt waarschijnlijk nog wel een stukje verder naar €210- 220 Euro of meer. Bij €200 zul je bij drogerij ongeveer €150 per ton ontvangen als basisprijs voor mais geleverd met 30% vocht , ieder % vocht meer of minder gaat er dan 3 Euro op of van prijs af. Vorig jaar zat ik ruim op 17 ton , dat gaat dit jaar zeker niet lukken maar 14 ton zou toch mogelijk moeten zijn met goede beregende mais en dat maakt dus 14 keer €150 is €2100. Dorskosten bedragen €175 per ha en dus zou het €1900 per ha zijn . Dan houdt je mooi het maisstro op het veld welk goed is voor de OS in de grond. Een koeienboer kan echter dat stro ook gebruiken en dus is die door jouw genoemde €2200 zo gek nog niet. En zou dat de minimale vanaf prijs voor goede beregende mais moeten zijn.

Maar ik zie de korrelmais prijzen nog wel flink toenemen en dan komen we vanzelf bij jou berekend bedrag en hoger uit. Alleen is dit momenteel de realiteit met de huidige korrelmaisprijs.
robbies
Quote Reactie van @George:
En zou dat de minimale vanaf prijs voor goede beregende mais moeten zijn.

Ja maar Sjors, jij hebt geen schuld dus jij moet dat goedkoper kunnen.
George
Quote Reactie van @robbies:
a maar Sjors, jij hebt geen schuld dus jij moet dat goedkoper kunnen.

Twee jaar geleden totale misoogst door extreme regenval , dit jaar gedeeltelijke misoogst en gruwelijk veel beregend. Laat de prijzen van wat ik wel heb maar eens flink stijgen.
verbi
@George Snap je verhaal wel maar er moeten wel korrels in zitten en dat is op veel plaatsen niet of weinig het geval.
+1
George
Quote Reactie van @verbi:
nap je verhaal wel maar er moeten wel korrels in zitten en dat is op veel plaatsen niet of weinig het geval.

Als er geen korrels inzitten is hij waarschijnlijk ook niet beregend en als die er niet inzitten hoef je ook niet te dorsen. Wat er niet is haal je er met combine ook niet uit. Maar ik denk ook niet dat een koeienboer €2200 per ha of meer wil geven voor zulke mais.
+2
brabo
@George
beter 2200 betalen voor goeie mais dan de helft voor slechte
weurding
@brabo echter de helft van aangebodene mais is slecht
George
Quote Reactie van @weurding:
chter de helft van aangebodene mais is slecht

De grootste helft.
huske
@George is dan overzeese maismeel niet goedkoper. Heb het hier nog steeds in de bulk voor 21 euro. Laatste maand stijgt hij nog niks
matt
@huske ja joh misschien nog wel dichterbij,als je toch op dat bootje midden
Op zee zit...
+1
dewittemotor
@George Die vergisters bij jou daar over de grens betalen 40 euro per ton bij hun geleverd voor dat maisstro zonder kolf, wat nu op de akker staat. Dus die snijmaïs gaat veel duurder worden. Dit jaar gaat de korrelprijs niet de hakselprijs bepalen, maar het gebrek aan goede mais.
George
Quote Reactie van @dewittemotor:
Die vergisters bij jou daar over de grens betalen 40 euro per ton bij hun geleverd voor dat maisstro zonder kolf, wat nu op de akker staat.

Dan heb je nog niks , verdroogde mais met weinig kolf weegt geen zak.
cjw73
@dewittemotor dan kom je misschien nog net uit de kosten. Maïs zonder kolf dan ben je de helft van het gewicht kwijt en dan ook nog verdroogd. Dan mag je van geluk spreken als je 25 ton de hectare haalt, dus dan brengt het 1000 euro op. Nou dat zijn de bewerkingskosten ook wel.
paulus2
@cjw73 die 40 € per ton is afgeleverd aan de poort. Dus daar gaat hakselen en transport nog af.
cjw73
@paulus2 dat had ik wel door. Vandaar mij opmerking. Als het niet meer opbrengt kun je het ook wel laten staat voor os.
Noorderling
@cjw73
Daar betaal je alleen geen rekeningen van.
cjw73
@Noorderling anders wel? Als je er 400 af doet voor het hakselen blijft er niet veel over. Want die 25 ton die ik stelde is ook nog ruim genomen. Weet ook genoeg percelen die daar lang niet aan toe komen.
+1
groeier
@cjw73
Onderploegen, en stro kopen is goedkoper.
pietjepuk
Quote Reactie van @paulus2:
die 40 € per ton is afgeleverd aan de poort

Kan die laatste 100 meter aan transport niet meer af. lijkt me toch handiger dat ze het in de sleufsilo lossen dan voor aan de oprit. 😂 😂
+1
putjesschepper
Lekker realistisch,per maand 5 cent erop wat zei dokter gaat nooit meer ......
+1
Flinstone
@putjesschepper alles kan naar beneden ook!! Maar onmogelijk is het niet want het heel NoordWest-Europa tot aan de Noordpool heeft te kampen met enorme droogte!
putjesschepper
@Flinstone reaktie zal er komen maar eind dit jaar meer als 50 cent?????
Bekkink
@putjesschepper 5% vet en 4% eiwit zeker haalbaar😉
+2
Coen
@Bekkink , ook bij de referentie-gehaltes horende bij de RFC-garantieprijs 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0