46 graden.

In de Alentejo in Portugal,een gebied waar veel nederlandse melkveehouders wonen,is het gisteren ruim 46 graden geweest.Als je daar naar kijkt dan valt het in nederland allemaal nog mee.

Deel dit topic

Reacties

casev
Jij heb er toch ook een paar jaar gezeten Aldert?
Ze zullen er zomers wel wat gewend zijn, maar met deze temperaturen zal het met een paar ventilatoren ook niet meevallen om de stal koel te houen….
aldert
@casev Wij hebben er 25 jr gewoond,maar aan de kust,daar is het dan ruim 10 gr. koeler.
brabo
@casev
die stallen daar zijn beter ingericht op 46 dan hier op 36 graden
van Ittersum
@brabo mijn zwager uit Noorwegen is nu over, die zei het mooi. Alle stallen en huizen zijn bij ons ingericht voor vorst tot zeker -25 graden en daardoor ook direct bestand tegen warmtes van 30 graden en meer. Daar hebben/hadden ze ook te maken met een ongekende warmte
de hoef
@van Ittersum het wordt hier pas eenprobleem als er echt een storm komt vanuit de noordzee ,gaat allemais plat dan komt er echt voer tekort, valt nu nog wel mee met alleen droog weer
+3
robbies
@de hoef Je lijdt het meest van het lijden dat je vreest
RAUWE
@de hoef gij makt iedereen bang
de hoef
Quote Reactie van @RAUWE:
gij makt iedereen bang

neeje jo ,ik bedoel er is nu nog niks aan de hand alleen droog,
+3
demelkboer
@de hoef zo lang je geen kws maïs hebt hoef je je daar geen zorgen over te maken
van Ittersum
@demelkboer idd, geen Knakt.Wel.Snel maïs meer voor mij
cjw73
@van Ittersum denk er maar om met die opmerking. Morgen sturen ze een advocaat op je af.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @cjw73:
Morgen sturen ze een advocaat op je af

Die kunnen ze beter naar m'n buurman sturen. Zaterdag anderhalve week terug is er 3,5 ha KWS-mais, nog niet eens manshoog, in een bui van een half uur omgewaaid. Ander ras van andere leverancier stond beter en staat nog overeind.
van Ittersum
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
welk ras?

Kweenie. Geen verstand van mais. Het was een nieuw ras dat echt superopbrengst moest geven. Zal wel vragen als ik 'm eens spreek.
+1
cjw73
@Jack Rijlaarsdam bekend probleem. Bij mij ging het in 2015 plat. En wérkelijk tot aan de laatste plant toe. Ruim 3 meter hoog en het enige wat over bleef waren de ondereinden van 60 a 70 cm. En het stuk van de buren wat er gelijk tegen aan stond helemaal niks geen schade.
van Ittersum
@cjw73 toen hun niet thuis, nu ik wel thuis🤣 dus ga graag die discussie aan
+1
cjw73
@van Ittersum heb ik ook gemeld. Alleen na dezelfde opmerking sept vorig jaar kreeg ik gelijk een giga brief van een duur advocatenkantoor aangetekend en wel door de bus. Met een claim voor de geleden schade door mijn opmerking. En een discussie over de maïs begint kws nog steeds niet aan. Heeft mijn 3 jaar geleden ook 20000 gekost. Maar heb vorig jaar gezegd laat maar voorkomen en nooit weer wat gehoord.
demelkboer
@van Ittersum Hie rook niet meer. Gewoon weer een massa is kassa mais van pioneerrrrrr
ted9
@de hoef Dat heb jij heel goed. Na extreme warmte in Nederland volgt zeker extreem weer of dat in de vorm van regen en wind is of onweer we gaan het zien.
van Ittersum
@ted9 ooit zal je gelijk krijgen
jan.1
Quote Reactie van @brabo:
die stallen daar zijn beter ingericht op 46 dan hier op 36 graden

Denk het niet,daar daken van staal en hier geisoleerd.Stallen staan daar wel vaak boven op een heuvel,vangen altijd wat wind. Huizen kunnen daar wel beter tegen de hitte,dikke muren en weinig glas.
brabo
Quote Reactie van @jan.1:
daar daken van staal en hier geisoleerd.

ik ben er dit voorjaar nog geweest en voornamelijk geïsoleerde daken gezien.
Geen zijwanden, dichte vloeren, zand in de boxen, veel ventilatoren en vernevel installaties.
Die koeien merken er echt niet veel van dat het buiten heel warm is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0