Steak in a Petri Dish: The New Frontier of Meat Production

Ruim twintig Masters studenten van de Radboud Universiteit (Nijmegen), afkomstig uit de hele wereld, dachten dit afgelopen voorjaar twee maanden na over heel uiteenlopende aspecten van voedsel in het kader van de Honours Academy. Hoe zorg je dat je er voldoende van blijft maken, dat iedereen er voldoende van kan krijgen, dat het gezond is, dat we dieren zo goed mogelijk behandelen en dat het milieu zo weinig mogelijk aangetast wordt? Je zou het voedselbeleid kunnen noemen. We publiceren deze weken hun gedachten over verschillende onderwerpen rond voedsel. Het is uitdagend die te vergelijken met de gedachtenvorming over voedselbeleid zoals die thans in de Nederlandse Tweede Kamer plaatsvindt. Denken deze jonge mensen anders, verder of juist minder ver dan de beroepsbeleidsmakers van Nederland?

Vandaag is de beurt aan Nathasia Muwanigwa uit Zimbabwe, student Master Molecular Mechanisms of Disease. Nathasia verbreedt het kweekvlees-debat naar de consequenties voor Europese boeren, legt uit wat stamcelonderzoek inhoudt en zet op een rij waarom mensen voor of juist tegen kweekvlees zullen kiezen.
 Steak in a Petri Dish: The New Frontier of Meat Production (foodlog.nl)

Ruim twintig Masters studenten van de Radboud Universiteit (Nijmegen), afkomstig uit de hele wereld, dachten dit afgelopen voorjaar twee maanden na over heel uiteenlopende aspecten van voedsel in het kader van de Honours Academy. Hoe zorg je dat je er voldoende van blijft maken, dat iedereen er voldoende van kan krijgen, dat het gezond is, dat we dieren zo goed mogelijk behandelen en dat het milieu zo weinig mogelijk aangetast wordt? Je zou het voedselbeleid kunnen noemen. We publiceren deze weken hun gedachten over verschillende onderwerpen rond voedsel. Het is uitdagend die te vergelijken met de gedachtenvorming over voedselbeleid zoals die thans in de Nederlandse Tweede Kamer plaatsvindt. Denken deze jonge mensen anders, verder of juist minder ver dan de beroepsbeleidsmakers van Nederland? Vandaag is de beurt aan Nathasia Muwanigwa uit Zimbabwe, student Master Molecular Mechanisms of Disease. Nathasia verbreedt het kweekvlees-debat naar de consequenties voor Europese boeren, legt uit wat stamcelonderzoek inhoudt en zet op een rij waarom mensen voor of juist tegen kweekvlees zullen kiezen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden milieu , gezond , voorjaar , dieren , voedsel , tweede kamer en kweekvlees geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!