Europarlementariër pleit voor behoud van ‘onze heilige koe’ de Brabantse melkveehouderij

LEENDE - Politici moeten in Europa meer hun best doen voor de Brabantse boeren, dat vindt Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Veel melkveeboeren zijn ten einde raad, omdat ze door de nieuwe fosfaatwet helemaal knel zitten. Volgens Schreijer Pierik zou er een overgangsfase moeten komen, net zoals die er is voor de varkensboeren.


Deel dit topic

Reacties

slagroomvla
Ruim 2 minuten ratelen zonder iets te zeggen, een echte politica "transitie" Annie!!
gerrie-hul
@slagroomvla En zoals gewoonlijk teld derest van de boeren van de boeren niet mee De grote meerderheid dus
T6040
Vertelde net hier iemand dat ze in Belgie ook de stallen meer dan vol hebben staan bang voor een Quotum. Waren daar ook flink aan het bouwen kregen 40% subsidie van Europa.
jvt
@T6040 vertel mij ff waar ik deze subsidie kan opvragen? Qua wallonie is er idd nog een investeringsregeling, maar de gangbare boer komt hier niet aan bod, bioboeren en jonge boeren zorgen ervoor dat subsidiepot elk kwartaal leeg is voordat de conventionele boer aan bod komt
brabo
Quote Reactie van @T6040:
dat ze in Belgie ook de stallen meer dan vol hebben staan

er gaan nog steeds hele koppels koeien die kant uit
Flinstone
Annie gaat voor de tweede termijn dat is nu wel duidelijk!
Die paar varkensboeren heeft ze al in haar zak, nu nog die goedgelovige melkveehouders blij maken met een dode mus!
Annie was daar echt niet om ze tegen de haren in te strijken maar om zieltjes te winnen!
Natura2000, vaststellen P plafond, en nitraatrichtlijn en debacle FC Twente ze zat er allemaal bij maar deed niets!
CDA moet niks meer van haar hebben maar kennelijk heeft ze nu weer zand in de ogen dat ze dat niet wil zien
+6
verbi
@Flinstone Wat willen jullie nou ? Groen links, SP PvdD of nog wat anders van dat volk. Wees blij dat er tenminste nog iemand IETS doet voor de landbouw. Elbert Dijkgraaf was ook een goeie maar is ook weg en anders zit er aan de rechtse kant niks fansoenlijks meer.
+3
christo
@verbi Het niet omarmen van de hulp die geboden wordt getuigd van enorme domheid.
+1
puntertje
@verbi de linkerzijde gniffelt handenwrijvend als Annie weer wordt herkozen. Een populist die met alle winden mee waait hebben ze graag als 'tegenstander'.
+8
jvt
@puntertje beetje te gemakkelijk. Je kunt het niet altijd met Annie eens zijn, maar zal op haar manier toch proberen er het beste voor de boeren uit te halen. Zie je dit niet zitten, wordt lid van politieke partij en zorg dat je zelf naar parlement kunt als vertegenwoordiger
+2
delavalboer
Annie geeft heel duidelijk aan dat het probleem door nederland word gecreerd en door nederland in stand word gehouden en niet door brussel. Ook al hebben ze reces , ze gaat gewoon door met vertegenwoordigen van de boeren. Ik vind haar heel benaderbaar, en ze neemt het voor ons op en ook voor andere collega.s zoals bij het pulsvissen. We mogen wel een beetje zuinig zijn op mensen die de nek voor ons uitsteken!!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0