Export vaarzen ???

Is er nog handel/vraag naar export vaarzen, wat doet de pries???
Detukkeroettwente

Reacties

putjesschepper
Heb wel belangstelling.
grondlozeboer
3 maand dracht 1025 incl btw gebeurd 3 week terug
achterhoeker2
@grondlozeboer wat zijn de eisen?
grondlozeboer
@achterhoeker2
De bekende rusland eisen
puddingbroodje
Net afrekening 2,5 mnd drachtig 1050 inclusief btw.
+1
EDOO
Nu 1100 volgens de Vion vertegenwoordiger. Ook minimaal 2 mnd drachtig.
grondlozeboer
@EDOO waarom beur ik altijd minder 🙊😉
+5
van Ittersum
@grondlozeboer bij mij geven de koeien ook maar gewoon onder de 25 kg melk en bij anderen allemaal boven de 30. Waarom klagen ze dan zoveel als ze 20% meer verdienen dan mij.....

Hetzelfde verhaal wat. Anderen beuren (altijd) meer, hebben hogere opbrengsten, minder kosten enz enz...hoe dat kan is mij altijd een raadsel (ik geloof ze wel hoor 😉 )één meevaller, ze zeuren ook meer.
de hoef
Quote Reactie van @van Ittersum:
meer verdienen dan mij..

daarom rij jij geen fendt war
van Ittersum
@de hoef vandaar....🤔
EDOO
@grondlozeboer Wij hebben ze er niet voor verkocht. De vion vertegenwoordiger vroeg ernaar. Maar de vraag van collega's naar vaarzen/drachtige vaarzen (met hoge gezondheidsstatus) neemt toe. Ook naar kort dragende vaarzen. Blijkbaar komt er krapte aan jongvee.
Jaap40
@EDOO is/was natuurlijk te verwachten. Of er komt meer import, of er komt aanzienlijk minder melk
+1
van Ittersum
@EDOO zou als handelspraat kunnen klinken, bijna wekelijks worden mij(als niet-jongvee houder) koppels jongvee aangeboden met hoge statussen. Er ontstaat ook nieuw soort bedrijven, jongveebedrijven. Verkopen een deel van hun fosfaatrechten met soms wat land zijn daarna schuldvrij en houden hun stal met het overige land aan en gaan jongvee opfokken. Zo vervelen ze zich niet, hoeven niet fiscaal af te rekenen, zijn toch nog bezig en tegelijk veel meer vrijheid. En overzichtelijker boeren met minder regels
Noorderling
@van Ittersum
Welke regels ontloop je dan allemaal? Volgens mij mis je alleen 1x per 2jaar de qlippcontrole. Zo angstaanjagend is dat nu ook weer niet.
van Ittersum
@Noorderling de eenvoud.ga maar eens na wat al die verschillende regeltjes met je doet. Weiden. BBP, klw,, bank enz . Als jongveeopfokbedrijf heb je gewoon met minder te maken met pottenkijkers, meelifters en meeeters, er is (ook hier) die door al die externen die namens die voor jou werken in feite je bedrijfsvreemd maken.

Mocht ik geen opvolger hebben en ik ben hypotheekvrij lijkt me dat ook wel wat. Toch boer maar tegelijk "anders" vrij dan de vrijheid die ik nu heb of soms juist niet.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!