Ten Hoeve: luchtwasser keert terug op RAV-lijst

De luchtwasser voor melkveestallen verdwijnt dit voorjaar van de RAV-lijst, maar keert daar over circa anderhalf jaar weer terug. Dat verwacht Peter ten Hoeve van het stalconcept WinStal.

Ten Hoeve, eigenaar van WinStal in Heerenveen, is als enige in Nederland bezig met het aanvragen van proefstallen met luchtwassers voor melkvee. In 2012 verkreeg hij de proefstalstatus voor vier stallen. De voorlopige (berekende) emissiefactor werd vastgesteld op 5,1 kilo ammoniak per dierplaats per jaar. Dat jaar verscheen de eerste luchtwasser op een melkveebedrijf in Nederland, bij Marius Gunnink in Kampen.

Deel dit topic

Reacties

+1
cs-agrar
Die dingen moet je toch niet eens willen op je stal.. Overal lees je van zichtbaarheid, stallen moeten meer open, koeien naar buiten enz, wat moeten die luchtwassers dan toevoegen
robbies
@cs-agrar handel voor winstal

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voorjaar , luchtwasser en winstal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0