Franse regering wil lage supermarktprijzen aanpakken

Frankrijk wil maatregelen treffen tegen prijzenoorlogen tussen supermarkten. De Franse regering stelt nieuwe regelgeving voor waarin is vastgelegd dat supermarkten voedingsmiddelen met een marge van minimaal 10% op de aankoopprijs moeten verkopen. Bij promoties mag de korting op de prijs maximaal 34% zijn. Ook mag niet meer dan 25% van het productvolume via een promotieactie worden verkocht. Op deze manier wil de Franse regering een einde maken aan verkopen met verlies of zonder winst, wat druk zet op de hele keten. Daarnaast zullen supermarkten gedwongen worden om minstens de kostprijs te betalen aan boeren en tuinders. De maatregelen zouden in ieder geval voor een periode van 2 jaar moeten gelden, en worden vervat in een nieuwe wet.
 Franse regering wil lage supermarktprijzen aanpakken (agriholland.nl)

Frankrijk wil maatregelen treffen tegen prijzenoorlogen tussen supermarkten. De Franse regering stelt nieuwe regelgeving voor waarin is vastgelegd dat supermarkten voedingsmiddelen met een marge van minimaal 10% op de aankoopprijs moeten verkopen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden druk , frankrijk , regelgeving , tuinders , marge en kostprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!