Rondbellende incasso belastingdienst.

Gisteren zijn wij gebeld door iemand die zei van een vorderings/incassobureau van de belastingdienst te zijn. Er zou nog een BTW vordering over 2016 open staan van €7000,-- . Omdat we niet op tijd betaald zouden hebben kwam er nog een boete overheen van €2400,--. Die boete loopt snel op en wordt steeds hoger als we niet snel zouden betalen. Op 6 september zouden we een herinnering hierover ontvangen hebben... niet dus!! N.a.v. opmerkingen en vragen besloot deze man ons nog een kans te geven en krijgen we een 'nieuwe' aanslag van de 'belastingdienst'. Vanmiddag hoorde ik van onze accountant dat er meer boeren zijn benaderd en sommigen ook onder druk van de hoge boetes snel betaald hebben. Een klant is daarna nog terug gebeld dat het geld niet goed overgemaakt was en heeft nog een keer betaald. Wees op je hoede, de belastingdienst stuurt brieven en belt niet over betalingen.

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Tjongejonge wie trapt daar nou in? Belasting heeft altihd zelfde rekeningnummer en je weet toch via je boekhouder wat er betaald moet worden.?
PIONIER
@weurding en ook altijd hetzelfde betalingskenmerk als het om dezelfde zaak gaat. Ik kan hem hier blindelings invoeren.
cjw73
Heeft ook al in allerlei kranten gestaan de laatste weken
+4
komelker 2
Prive nummers neem ik nooit op.
friesboertje
Altijd je gezonde verstand gebruiken!
jan w
Ik heb al gehoord , dat er heertjes langs de deur komen die zich voor doen als belastinginspecteur ook met het verhaal van een btw achterstand die dan direct betaald moet worden. Er zijn altijd mensen die er toch nog weer intrappen.
+1
demelkboer
@jan w ik krijg altijd btw terug. Komen ze dat dan ook brengen?
buorman
Quote Reactie van @jan w:
Er zijn altijd mensen die er toch nog weer intrappen.

Ze zijn gewoon niet gewend zoveel melkgeld om handen te hebben
boer aad
Wij zijn twee weken terug ook gebeld en het was een vreemd verhaal
+1
els-huiden
Dezelfde grapjas heeft ons ook gebeld eergisteren om 12.33 uur met een anoniem nummer. Ook wij zouden een openstaande vordering van 2016 hebben van 7318 Euro d.d. 6 september, die was opgelopen tot 9736 Euro. Wij vroegen aan de man om ons een e-mail te sturen. Ik begreep er helemaal niets van, begon argwaan te krijgen en heb het telefoongesprek beëindigd. De e-mail hebben wij natuurlijk nooit ontvangen. De belastingdienst is gebeld door onze accountant. Er waren geen openstaande vorderingen. Wees gewaarschuwd en op uw hoede. Overheidsinstanties bellen niet met vreemde verzoeken. Helaas kunnen de fraudehelpdesk.nl, KPN en belastingdienst niets doen, omdat de kerel belde met een anoniem nummer.
Groen1
Waarschuwing voor oplichting met naheffingen
Oplichters die zich voordoen als inspecteurs van de Belastingdienst hebben twee agrariërs duizenden euro's afhandig gemaakt. Ook andere ondernemers en particulieren zijn slachtoffer van de fraudeurs.
nieuweoogst.nu/nieuws/2017/…

opgelicht.avrotros.nl/uitzending/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0