De ins en outs van een megastal

VRAGENDER/LINTELO – Medio juli heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om medewerking te verlenen aan de uitbreiding van een varkenshouderij aan de Gendringseweg in Lintelo. Het bouwplan omvat de verbreding van twee stallen en de bouw van een nieuwe stal waarin, als alles klaar is, totaal 2200 zeugen gehuisvest kunnen worden. Omwonenden en de organisatie Mobilisation for Environment uit Nijmegen uitten bezwaar tegen de megastal. Maar wat is nou eigenlijk een megastal? Hoe leven de dieren erin? En hoe zit het met de uitstoot van geur en ammoniak? Achterhoek Nieuws ging op bezoek bij Erwin van de Wolfshaar van Maatschap (Mts) Van de Wolfshaar, aanvrager van de omgevingsvergunning, om hem deze vragen voor te leggen.
 De ins en outs van een megastal (elna.nl)

VRAGENDER/LINTELO – Medio juli heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om medewerking te verlenen aan de uitbreiding van een varkenshouderij aan de Gendringseweg in Lintelo.

Grasbaal

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden stal , bouw , megastal , varkenshouderij , dieren , stallen , uitstoot en mts geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!