Gras en maïs in vruchtwisseling

Is de continuteelt van snijmaïs op lange termijn houdbaar? Onderzoekers hebben in de PPS Ruwvoer en Bodem bestaande kennis over optimale bouwplancombinaties als mais–gras en/of maïs-grasklaver vanuit milieukundig en economisch perspectief op een rijtje gezet om handelingsperspectief te bieden voor praktijk en onderzoek. De teelt van snijmaïs afwisselen met kortdurend grasland (met name van grasklaver) blijkt het overwegen waard. Dit vraagt wel een grote aanpassing van de huidige praktijk. De onderzoekers bekeken een nieuwe aanpak vanuit twee invalshoeken; die van snijmaïs en die van gras en grasklaver.
 Gras en maïs in vruchtwisseling (wur.nl)

Is de continuteelt van snijmaïs op lange termijn houdbaar? Onderzoekers hebben in de PPS Ruwvoer en Bodem bestaande kennis over optimale bouwplancombinaties als mais–gras en/of maïs-grasklaver vanuit milieukundig en economisch perspectief op een rijtje gezet om handelingsperspectief te bieden voor praktijk en onderzoek.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden gras , grasland , bodem , wur , ruwvoer en kennis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!