Zes organisaties tonen veertien dochtergroepen op de NRM

Op vrijdag 30 juni zijn er in de Zwolse IJsselhallen 14 dochtergroepen en twee themagroepen van in totaal zes verschillende fokkerijorganisaties en importeurs te zien. Zeven groepen bestaan uit vaarzen en zeven groepen uit tweedekalfs- en oudere dieren. Van de 14 Holstein-groepen zijn er drie roodbont.

Deel dit topic

Reacties

brabo
Hier was ook een koe geselecteerd voor de dochtergroepen.
Ik heb echter besloten om mijn koe terug te trekken ivm te lage vergoeding.
MARTIJN G
Welke KI?. Volgens mij is er niks mis met de vergoeding van CRV. Je hebt altijd een categorie boeren die het onderste uit de kan wil hebben.
brabo
@MARTIJN G
CRV en die geeft 200 euro in de vorm van sperma tegoedbon.
Je bent wel 4 dagen je koe kwijt en die koe geeft momenteel 55 kg per dag. Het is maar de vraag of ze dat bij thuiskomst ook nog geeft.
Verders wordt er wel van je gevraagd om koe te wassen en te trainen met halster. En nogal wat onderzoekjes door veearts die wel vergoed worden.
Erco
@brabo ja dan mis je een nulletje er achter
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @brabo:
CRV en die geeft 200 euro in de vorm van sperma tegoedbon.

Dan zou ik het ook fijn thuislaten 😄. Voor dubbeltje op de eerste rang willen zitten, CRV is een commercieel bedrijf en jij mag vanwege jouw goede moederlijn goede sier gaan maken voor hun stieren, daar paste ik ook voor. Lijkt me nl. stug dat die CRV vader iets bijgedragen heeft aan kwaliteit van exterieur van de koe, hun fokprogramma doet alle moeite om elk beetje overblijvend exterieur in de NL koe er zo snel mogelijk uit te fokken.
brabo
@jan is hobbyboer goede moederlijn zal ook wel mee vallen Jan.
De boer waar het dier geboren is heeft hem als nuka verkocht aan een jonveeopfokker. Dus die heeft er ook niet veel vertrouwen ingehad. 2 jaar geleden heb ik het dier als drachtige pink gekocht.
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @brabo:
goede moederlijn zal ook wel mee vallen Jan

Gewoon een mazzeltje dus, of ik onderschat de kwaliteiten van de CRV fokkerij. In dat laatste geval petje af voor CRV, dan hebben ze die kwaliteiten op exterieur gebied de afgelopen 30 jaar fantastisch verborgen weten te houden. CRV en type, de gemiddelde amerikaan/canadees/Italiaan/Zwiters/Fransoos/Duitser begint meteen te proesten van het lachen.
+2
cs-agrar
@jan is hobbyboer Altijd beetje dubbel gevoel bij dochtergroepen. Reken dan dat je van bijna elke stier uit al die nakomelingen wel een knappe dochtergroep kunt neerzetten
cs-agrar
@brabo vader?
brabo
@cs-agrar
Hunter
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @cs-agrar:
Altijd beetje dubbel gevoel bij dochtergroepen

Ik niet, ik vind het gewoon marketing, niet meer en niet minder. Uit 100 dochters kun je wel dikke/dunne/goede/slechte vinden. Ze hebben ook allemaal een moeder, dus wat je wilt tonen toon je. Als het je niet lukt om met 100 dochters een goede groep te laten zien moet je zo'n stier echt onmiddellijk naar de slager sturen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's roodbont , nrm , dieren en ijsselhallen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0