Waar hebben de Prikkers op gestemd??

Ik ben wel benieuwd waar jullie uiteindelijk op hebben gestemd, en ook of dat een zelfde beeld heeft als straks de landelijke uitslag:

Poll: Waarop hebben de Prikkers gestemd??
Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
Grasbaal

Laatste  |  

Reacties

Grensboertje
Twijfelde eerst tussen CDA en Forum voor Democratie, uiteindelijk toch maar voor Maurits von Martels gestemd, komt er hopelijk nog iets terecht qua landbouw in de kamer.
+2
Jannus
@Grensboertje Hier ook op van Martels gestemd omdat ik vanuit de VVD er op landbouw met de pvda stas teveel een rommeltje van heeft laten komen, al besef ik terdege als liberaal dat op vuilnis belten ook bloemen groeien die te plukken zijn,maar vond dit jaar het nuchtere boerenverstand iets meer aandacht verdiende
+1
Grensboertje
@Jannus Juist, heb 4 jaar terug ook strategisch VVD gestemd om de PvdA niet de grootste te laten worden. Die hebben het nogal verkloot... Gelukkig is de PvdA mooi afgestraft voor het bagger beleid die wij de afgelopen 4 jaar over ons heen hebben gekregen.
jan is hobbyboer
Om 8 uur heeft de PVV/VVD coalitie de meerderheid. Als het aan de boeren ligt is het blonde Geertje voor (minister)president.
+15
Koeienpraat
Hoe kun je als boer nou op de PVV stemmen??? Niet opgelet tijdens de debatten?? Daarnaast praten (roepen want ik hoor nergens een oplossing) ze alleen maar over moslims en de EU verlaten. Dat laatste is als export-sector nou ook niet echt ideaal!
+1
weurding
@Koeienpraat zelfs nog enkele op pvvd, misprikkers? 😉
+2
Koeienpraat
@weurding ik vermoed dat hier ook gewoon activisten meelezen. Zo slim zijn ze helaas wel; ken je vijand...
Jannus
Quote Reactie van @Koeienpraat:
ook gewoon activisten

Vanmorgen zag ik dit spotje,dacht gelijk dat Thieme ,werk aan de winkel.

arie.j
Quote Reactie van @Koeienpraat:
Hoe kun je als boer nou op de PVV stemmen??? Niet opgelet tijdens de debatten?? Daarnaast praten (roepen want ik hoor nergens een oplossing) ze alleen maar over moslims en de EU verlaten. Dat laatste is als export-sector nou ook niet echt ideaal!

Misschien frustratie over alle EU regels en niet in het minst de mest en fosfaatvoorschriften?
Ben het helemaal met je eens dat de PVV je dan van de wal in sloot helpt, kun je beter een EU-kritische partij stemmen, die zijn er tenslotte ook.
Koeienpraat
@arie.j de mest en fosfaatvoorschriften komen net zo hard van onze eigen overheid. En wie is er qua landbouw en natuur beleid net zo links als de pvdd en groenlinks? Juist. Het enige wat je als boer bereikt is dat je dan op je eigen overheid mag zeuren vanwege alle regels ipv op de EU
arie.j
Quote Reactie van @Koeienpraat:
de mest en fosfaatvoorschriften komen net zo hard van onze eigen overheid. En wie is er qua landbouw en natuur beleid net zo links als de pvdd en groenlinks? Juist. Het enige wat je als boer bereikt is dat je dan op je eigen overheid mag zeuren vanwege alle regels ipv op de EU

Daar valt flink wat op af te dingen.
Geloof jij werkelijk dat wanneer Nederland meer zelf nitraatdoelstellingen zou mogen invullen dat het zo'n puinhoop rond een fosfaatplafond en niet mogen invoeren van rechten in 2017 was geworden?
Dan ben je toch wel een heel tikje naïef.
Koeienpraat
@arie.j ik denk dat regels dan misschien eerder bekend waren (al is uitvoering natuurlijk nog steeds een probleem: RVO) omdat er minder over en weer gecommuniceerd hoeft te worden met Brussel. Maar er zouden zeker niet minder of minder strenge regels zijn!!! Dat is juist naïef om te denken!! Nederlandse politiek wil dan nog steeds zichzelf bewijzen tegenover het buitenland 'kijk ons eens innovatief en groen zijn' + hebben wij een land vol verwende decadente mensen die denken dat ze van natuur alleen kunnen leven. Dus nee het wordt echt niet beter voor de gangbare NL boer zonder EU!
jordi 1455
@Koeienpraat nu hebben ze het excuus het moet van brussel.
arie.j
Quote Reactie van @Koeienpraat:
ik denk dat regels dan misschien eerder bekend waren (al is uitvoering natuurlijk nog steeds een probleem: RVO) omdat er minder over en weer gecommuniceerd hoeft te worden met Brussel. Maar er zouden zeker niet minder of minder strenge regels zijn!!! Dat is juist naïef om te denken!! Nederlandse politiek wil dan nog steeds zichzelf bewijzen tegenover het buitenland 'kijk ons eens innovatief en groen zijn' + hebben wij een land vol verwende decadente mensen die denken dat ze van natuur alleen kunnen leven. Dus nee het wordt echt niet beter voor de gangbare NL boer zonder EU!

Zonder EU daar ging het niet over. Maar over een EU die meer aan lidstaten zelf overlaat.En zich alleen met de grote lijnen inlaat.
Het zou m.i. normaal moeten zijn dat wanneer er een nitraat doelstelling is, dat de EU tegen lidstaten zegt: Hoe je dat haalt laat ik aan jezelf over, als je ze maar haalt.
En zo niet dan volgt sanctie
Maar geen voorschriften hoeveel vee er in Nederland mag zijn via een fosfaatplafond, of digistaat toegestaan is, en weet ik wat al niet meer voor detail voorschriften.
hooivork
Tot op heden in deze poll stemt 33% PVV..conclusie: er zijn hier vele niet boeren op dit prikbord of ze hebben totaal geen benul van politiek. Wat rampzalig.
arie.j
Quote Reactie van @hooivork:
Tot op heden in deze poll stemt 33% PVV..conclusie: er zijn hier vele niet boeren op dit prikbord of ze hebben totaal geen benul van politiek. Wat rampzalig.

Wat daar mee aan de hand is weet ik niet, Je leest op het prikbord maar van een hoogst enkele dat hij PVV stemt, en zou dat dan in werkelijkheid 1 op de 3 zijn?
Het zijn blijkbaar boeren die geen interessere hebben voor wie er op landbouw komt en wat de regering met ze doet. Veel anders kan ik het niet zien
Want het woord Landbouw komt niet eens in het verkiezingsprogramma van de PVV voor, en geen enkele van die boeren kiezers weet dus wat de PVV met de landbouw wil
Boerenverstand in de tenen gezakt?
Klagen over wat Den Haag met de landbouw doet zullen ze wel niet bij zo weinig interesse .
weurding
@arie.j een derde pvv, moet je er wel vanuitgaan dat de poll eerlijk ingevuld is, zou me niet verbazen dat er mensen zijn die hun keuze niet openbaar willen maken en pvv invullen, immers komt je ip adres ook er bij te staan
+1
Twentsch Land
@weurding

IP adres zal wel gedaan zijn om te voorkomen dat iemand niet meerdere keren op de zelfde partij stemt......neemt niet weg dat ik het knap onbeschoft vindt dat iemand er mee geconfronteerd wordt na te hebben gestemd .... dit had vooraf aangegeven moeten worden ... zo het nu is gegaan kan nagegaan worden welk adres wat heeft gestemd......
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
..neemt niet weg dat ik het knap onbeschoft vindt dat iemand er mee geconfronteerd wordt na te hebben gestemd .... dit had vooraf aangegeven moeten worden ... zo het nu is gegaan kan nagegaan worden welk adres wat heeft gestemd......

Hoe kom je bij daar bij?
Aan de hand van het IPadres controleren, dat is bij iedere stemming of enquête op internet gebruikelijk.
Jannus
Quote Reactie van @arie.j:
het IPadres controleren

Niet te controleren,er kan met een dynamisch IP adres gelogd worden
hans van toos
Geen drama van maken,bij mijn puberdochters op de middelbare school deed 50+ het erg goed gevolgd door Jezus leeft.
+1
arie.j
Quote Reactie van @hans van toos:
Geen drama van maken,bij mijn puberdochters op de middelbare school deed 50+ het erg goed gevolgd door Jezus leeft

Dat pubers op de middelbare school nog niet moge stemmen heeft ook zijn reden, van volwassen melkveehouders zou je echter verwachten dat ze wat nadenken over hun keuze.
brabo
@arie.j
Ik wist niet dat je 18+ moest zijn om hier in te loggen
arie.j
@brabo Je hebt natuurlijk gelijk dat op dit prikbord alles wat langs komt kan aangeven gestemd te hebben.Ook is het zo dat van 2 prikkers die thuis met hetzelfde IP werken (man-vrouw of vader-zoon) er maar 1 kan aangeven gestemd te hebben.
Maar dat zoveel jongeren met een eigen IP op dit prikbord langskomen, die de moeite nemen om in te loggen en vervolgens uit ballorigheid PVV aanklikken zou wel opmerkelijk zijn.
+1
Ynze Oenema
Ik kan er totaal niet bij dat er zoveel boeren PVV hebben gestemd. Als boer ben je toch ook bezig met de politiek lijkt mij ? Ik ben ook blij met mijn stem op Maurits von Martels. Was even zoeken in de lijst haha, maar het heeft geholpen!
dwers
Boer Frans (bekend van man bijt hond) mocht niet stemmen heeft geen ID kaart .( te zien in programma HEA van omrop fryslân woensdag jl.)
arie.j
Quote Reactie van @dwers:
Boer Frans (bekend van man bijt hond) mocht niet stemmen heeft geen ID kaart .

En een 20% van die wel mochten stemmen heeft het ook niet gedaan, is eigen keuze.
Dat de prikkers op dit prikbord die langs kwamen bij deze poll om te stemmen een doorsnee van de Nederlandse boeren vormen is nog maar de vraag
dwers
Quote Reactie van @arie.j:
En een 20% van die wel mochten stemmen heeft het ook niet gedaan

Wil nog niet zeggen dat 20% van de boeren niet gestemd heeft.(boer frans had zijn stemkaart keurig bewaard in de bijbel, was wel grappig)
arie.j
Quote Reactie van @dwers:
Wil nog niet zeggen dat 20% van de boeren niet gestemd heeft.

Dat zou ik ook niet graag beweren
Denk dat het opkomst percentage van boeren wel behoorlijk boven het gemiddelde zal liggen, al was het alleen al omdat op het platteland de opkomst hoger is dan gemiddeld.
Verder zal over alle boeren genomen ook het geboortecijfer wel wat hoger liggen (slechte zaak volgens ene Jan 😉.
Die bewuste boer Frans is zeker wat een zonderling? Want boeren zonder rijbewijs zijn er niet veel , en zonder ID kaart kan je in bepaalde situaties in moeilijkheden raken.
aukevd
@arie.j
#action=share Kijk maar even hier
-Jan-
Interview van van Martels

op 10 min.

wnl.tv/gemist/goedemorgen-nederland-201703220740/
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden poll geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!