Liever binnen maand nieuwe ronde stoppersregeling

Foutje in grondgebondenheid?:

Met het verkiezingsreces voor de deur wordt de Landbouw- en Visserijraad ingezet om nog zoveel mogelijk losse eindjes af te sluiten. Zo zijn er zorgen over de overdracht van grond tussen bedrijven in het fosfaatplan. Ook vraagt Elbert Dijkgraaf of de volgende ronde voor de stoppersregeling eerder kan dan in de genoemde 4 weken.

Meer: boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Grasbaal
Blog Florus Pellikaan: Stuur stoppers niet het riet in

De overschrijving van de eerste ronde van de stoppersregeling zal veel blijvers als muziek in de oren klinken. Hoe meer stoppers, hoe lager tenslotte de kortingspercentages voor de blijvers. Loting gaat nu uitwijzen wie in de eerste ronde mee mag doen. Maar sturen de staatssecretaris en de sector veehouders die de beslissing om te stoppen hebben genomen en nu buiten de loting vallen, straks met een veel lagere vergoeding het riet in? Dat is niet alleen voor de stoppers zuur, maar ook voor de blijvers.

Meer: veeteelt.nl/economie/blog/…
+1
dirks
Misschien springt RABO (Ruimt Alle Boeren Op) wel bij. En stoppen geld in stoppersregeling
+3
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @dirks:
En stoppen geld in stoppersregeling

Rabo wil helemaal niet zoveel stoppers tegelijk, dan stort hun luchtkasteel ook in. Ik denk dat RABO niet echt blij zal worden van halvering van grondprijs, en geen waarde voor rechten en gebouwen, dan zijn de varkenstoestanden met flinke restschulden een feit. En een restschuld van een paar ton (of meer) gaat (bijna) niemand in z'n werkzame leven weer aflossen.
kanniewaarzijn
@jan is hobbyboer De spijker op z'n kop!
groeier
Banken willen de kleine bedrijven weg hebben, de mens erachter telt al lang niet meer, alles gaat op afstand of hooguit wat door de telefoon.
Pluto
Stoppers moeten al hun dieren binnen 6 weken na aanmelden afvoeren Deze zijn dus afgelopen maandag aangemeld, vervolgens denkt de RVO 4 weken nodig te hebben om de aanvragen te behandelen in deze 4 weken mogen deze dieren nog niet weg!!!. Hoe denken LTO en RVO dat al deze dieren in de resterende 2 weken te kunnen verwerken???. Alle Nederlands slacht capaciteit bij elkaar heeft daar al 2 maand voor nodig los van de reguliere uitstoot.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's grond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN