Kalverhouder haalt kalveren zelf op

De Friese kalverhouder Folkert Jellesma haalt zelf de kalveren bij de melkveehouder op. Een veehandelaar is bij zijn systeem niet meer nodig. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op.

Deel dit topic

Reacties

groeier
Is toch niets nieuws.
@groeier idd nieuws van juli vorig jaar...

MKD Driehoek
@groeier Het 'nieuwe' aan het bovenstaande verhaal is de samenwerking welke Folkert Jellesma met MKD Driekhoek is aangegaan. MKD Driehoek bouwt verder op het concept van Folkert Jellesma.

MKD Driehoek is doorlopend op zoek naar kalveren waarbij de garantie wordt gegeven dat alle kalveren worden afgenomen mits deze gezond zijn. Door rechtstreeks aan mesterijen te leveren kan een betere prijs voor de kalveren aan de melkveehouder worden uitgekeerd. Hiernaast worden de resultaten van de kalveren teruggekoppeld naar de melkveehouders. Deze terugkoppeling van gegevens heeft als doel de diergezondheid op het melkveebedrijf te verbeteren.

Kijk voor meer informatie of contactgegevens op onze website: www.mkddriehoek.nl
3 speen
Top goed idee als alle mesters het doen dan kan van drie zo weg
+2
pieta
@3 speen Van Drie speelt bij de afzet van kalfsvlees/jong rundvlees ook nog een bescheiden rolletje. 😁
3 speen
@pieta hij speelt geen bescheiden rolletje bij de nuka,s
pieta
@3 speen Bij de afzet van kalfsvlees ook niet. 😁
Frans1
Ben ik wel benieuwd of hij alle kalveren bij een aantal melkveehouders ophaald of alleen de beste uitzoekt en het ondereind is voor iemand anders,en hoe gaat die daar mee om,maw schiet ook de mvh er iets mee op?
+1
MKD Driehoek
@Frans1 De samenwerking welke Folkert Jellesma is aangegaan met MKD Driehoek neemt alle kalveren af mits deze gezond zijn. Het ondereind van de kalveren wordt dus ook meegenomen. De meerwaarde voor de melkveehouder ligt op zowel het financiële vlak alswel op het gebied van diergezondheid dmv terugkoppeling gegevens en resultaten.
buitenok
Goed idee . laat van drie de mindere dan maar ophalen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN