Slimmer voeren met nieuwe voerrobot

Lely heeft nieuwe software geïntroduceerd voor haar Lely Vector automatisch voersysteem dat sinds 2012 op de markt is. De nieuwe Lely T4C managementsoftware is slimmer en veel eenvoudiger in gebruik.

Deel dit topic

Reacties

DutchDairyFarmer
Ik snap best het nut van een voerrobot en melkrobot als je met arbeid in de knoop komt. Maar van de melkrobot is ondertussen wel bekend dat deze een kostprijsverhogend effect hebben. Naar mijn mening is een voerrobot dit al helemaal.
jan w
@DutchDairyFarmer
Nu het melkquotum verleden tijd is, is die kostprijsverhogend effect ook verleden tijd. Door de koeien vaker dan 2 keer per dag te melken wordt de melkproductie ook hoger. Bij 3 x melken per dag gaat men uit van een productiestijging van 10 a 15 %.
De productiestijging van een robot zie je niet in cijfers, je ziet de verhoging van de kostprijs van een robot wel.
Een voerrobot is een ander verhaal.
weurding
Op een open dag hier in de buurt werkte het systeem niet en kreeg men het die dag ook niet meer aan de praat......... rijdt nu weer een voermengwagen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , lely , voerrobot , automatisch voersysteem , lely vector , 2012 en t4c geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1.381