Formule voor fokwaarden Fleckvieh gewijzigd

De formule voor de fokwaarden bij Fleckvieh is per april 2016 veranderd. Het accent komt nog meer te liggen op dubbeldoel en functionaliteit. De kenmerken melkproductie, de vruchtbaarheid, de levensduur en de uiergezondheid vormen samen met de bespiering 90% van de selectie.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Het gaat dus zuiver over de Duitse [en Oostenrijkse?]fokwaarden
ricardo
Eiwit word beter betaald als vet vreemd om dan die verhouding zo extreem aan te passen, en melk en fleckvieh hahahahahaha
+3
arjan_kok
Quote:
@ricardo: en melk en fleckvieh hahahahahaha

dat is echt lachend melken
hier hebben de fleckvee kruislings de hoogste lw waardes ze lachen die kreunende hfjes gewoon uit
pieta
Bij mij was het jammerlijk andersom.
brabo
Dan klopt er waarschijnlijk iets in je bedrijfsvoering niet 😞
meelezer10
@brabo
leg dat eens uit.

volgens mij heeft hij zijn bedrijfsvoering uitstekend voor elkaar waardoor die hfjes optimaal produceren en de flekies niet mee kunnen.
brabo
Quote:
@meelezer10: hfjes optimaal produceren en de flekies niet mee kunnen.

hij zegt toch net het tegenovergestelde
+1
cjw73
Vind er 1 groot probleem aan zitten. De helft van de fleckies bij mij kunnen de hfjes met gemak bij houden. En de andere helft is gewoon in 1 woord klote.
meelezer10
@brabo
Dacht dat je reactie aan pieta gericht was maar dat is dus aan arjan kok
brabo
@meelezer10
oke, dat was vroeger met het oude draadjessysteem een stuk duidelijker
arjan_kok
Quote:
@cjw73: En de andere helft is gewoon in 1 woord klote
heb ik het vast getroffen hee, maar er komen er de komend jaar best nog bij, misschien zitten daar dan de tegenvallers tussen , de dochters van vanstein en rumgo vallen best mee tot nu toe
arjan_kok
Quote:
@pieta: jammerlijk

was het egt zo erg dan ?
+1
Jan Veenhouwer
@cjw73 Dat heb je met kruisen, het resultaat kan in het midden liggen maar ook nijgen naar 1 van beide ouders. Je wilt graag de melk van de HF en de gezondheid en conditie van de fleckies maar dat is niet gegarandeerd.
jan is hobbyboer
Quote:
@Jan Veenhouwer: Je wilt graag de melk van de HF en de gezondheid en conditie van de fleckies maar dat is niet gegarandeerd.

Daarom moet je ook met degelijke HF stieren fokken, dan heb je melk, conditie en gezondheid ineen. HF's geven altijd melk, en als je zorgt dat ze beetje conditie houden (dus niet van die lopende graten, maar wat spieren erop) is er met de gezondheid van de HF ook niets mis. Afgelopen maandag nog een Goldsun x Broker x Lheros x Charles naar de slacht gedaan, 497 kg geslacht. Heb ik geen Fleckvieh of andere kruisings onzin voor nodig. Gewoon je verstand volgen en niet achter alle commerciele marketing onzin van de KI verenigingen aanlopen. Die houden van graatmagere koeien omdat die zo leuk op de foto staan.
arjan_kok
Quote:
@jan is hobbyboer: Die houden van graatmagere koeien omdat die zo leuk op de foto staan.

om van te griezelen hee!
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan_kok: om van te griezelen hee!

Vind het echt vreselijk, maar keurmeesters zijn er dol op, van die koeien die de voorpoten bijna over elkaar kunnen zetten, en dan zo'n graat voor op de schoft, en om het af te maken ook nog zo'n oplopend kruis, Atwood voldoet aan al deze kenmerken in is niet voor niets de meest gewaardeerde exterieurstier van de holstein wereld, met vele zonen die eenzelfde fokpatroon hebben. Inderdaad BRRRRRRR, je zult maar van dit soort koeien moeten melken, wat een werkverschaffing.
pieko
@jan is hobbyboerKon van vettigheid zeker niet meer lopen. Goldsun valt op door de negatieve beenvererving.apps.crv4all.nl/modules/stierzoeken/…
jan is hobbyboer
Quote:
@pieko: Goldsun valt op door de negatieve beenvererving.apps.crv4all.nl/modules/stierzoeken/…

Zoals benen in NL gescoord worden zegt niet zoveel over hoe goed de benen zijn. Erfelijkheidsgraag is niet voor niets gruweljk laag. In mijn huisvestingssysteem van grupstal en veel weidegang is benen (en klauwproblemen) nooit een issue. Bekap (bijna) nooit koeien, laatste is al meer dan jaar geleden. Deze ging gewoon weg omdat ie niet drachtig was, dan houdt het een keer op. Ik fok trouwens niet op fokwaarden, maar gewoon op afstammingen, Toc-Farm Amily, de moeder was een hele speciale koe, dat is de reden dat ik zo'n stier selecteer. Laatste jaren daarom ook weinig nieuwe stieren toegevoegd aan m'n lijstje, dit was zo ongeveer de laatste, samen met Apples Absolute, rode zoon van Apple. Tegenwoordig zijn er in mijn ogen niet zoveel goede koeien meer, de showkoeien zijn veelal geraamtes, en daar kan ik in mijn huisvestingssysteem niet zoveel mee. Dat hele genomics verhaal is gewoon een fabeltje, proefstieren met proefstieren met proefstieren paren, en gij denkt dat dat gaat werken. Droom verder.
arjan_kok
Quote:
@jan is hobbyboer: . Dat hele genomics verhaal is gewoon een fabeltje, proefstieren met proefstieren met proefstieren paren, en gij denkt dat dat gaat werken. Droom verder.

het werkt zo dat niemand weet wat hij kan verwachten en daarom ook tevreden is met gemiddelde uitkomsten , dat heet geen fokkerij maar vermeerdering , is iemand er tevreden mee dat wageningse dromers voor hem de vermeerdering als fokkerij presenteren dan moet dat maar , vrijheid blijheid zullen we maar denken , maar als ik zie wat de meeste ki's presteren en aanprijzen , dan verwacht ik er ook weinig van , ga mijn eigen weg en pik de graantjes die ik lust ertussen uit
pieta
@arjan_kok
Ja. In 1 lactatie en een 3 weken vd tweede wel 6 uierontstekingen gehad en toen ook nog een compleet kapotte hoef en toen --> slachthuis. Bleek ik er ook nog een pink van te hebben en die gaat in het najaar voor de eerste keer kalven op 3-jarige leeftijd. Gemiddelde ALVA is hier 24 maanden. Dus ja: heel erg.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fleckvieh , gezondheid , melkproductie , uiergezondheid , dubbeldoel , levensduur en vruchtbaarheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4