Provicie gaat grondaankopen !!!

De provincie is voornemens om 200 ha grond aan te kopen van de gemeente Almelo, en daar boeren naartoe te verplaatsen die weg moeten bij natura 5000 gebieden. Nu heeft Almelo zelf die grond aangekocht, alle boeren uitgekocht voor vele honderden miljoenen, nu gaat de provincie het terug kopen voor 60000/ha, en dan moet er een boerderij gebouwt worden. De gemeenten , de provincie , en de landelijke overheid, en ook het zaakie wat in brussel zit zijn totaal het spoor bijster, Het is allemaal te bespottelijk voor woorden.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Natura5000, da's een eind weg 😉
buorman
Wint het niet, het handelt toch.
En handel is NL 'groot' mee geworden..............
kanniewaarzijn
In Almelo worden boeren in ieder geval nog fatsoenlijk uitgekocht. Hier is uitROKEN het beleid.
Freriks
Is wel een heel bijzonder bericht. Grond/bedrijven aankopen op basis van schadeloosstelling kan wel, evt. in combinatie met bedrijfsverplaatsingsregeling.
Maar kun je een boer ook dwingen naar een bepaalde locatie te verhuizen? Volgens mij heb je zelf ook nog een keuze naar welke plaats je toe gaat.
Er wordt wel op diverse locaties grond aangekocht om ruilgrond of compensatiegrond te hebben voor boeren die geraakt worden door natura 2000.
cjw73
Gemeente Heerenveen heeft in het verleden vergelijkbare acties gedaan om het industrie terrein uitbreiden. Boeren duur uitgekocht en het vervolgens jaren later. Vorig jaar weer verkocht aan boeren omdat het niet meer nodig was.
Maar geeft niks, das een mooi kaveltje grond voor 1 boer. We moeten groot denken tegenwoordig.
Dre van Helmond
Regeren is vooruit zien , maar zeker niet langer als 4 jaar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij , overheid , grond , brussel en taal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1