Wat een geneuzel !!!

Wat een geneuzel over die fosfaatrechtten, gewoon de normen verhogen en het niet bestaande /gecreeerde probleem is opgelost, simpelder kan het niet. Is dit wat er nu ligt de oplossing moet dit de wereld redden ??? HET GAAT NERGENS OVER !!! Schieten maar prikkers, Nu maar hopen dat het plan sneuvelt in de eerste of tweede kamer,of dat het kabinet valt.

Deel dit topic

Reacties

spotmelker
Je hebt helemaal gelijk Tukker, we mogen tekort fosfaat aanwenden voor optimale gewasgroei. Ik denk dat mestverwerken tot fosfaatbolussen een gat in de markt wordt.
+2
vette piet
Tukker, je hebt gelijk, de grond verschraald en kan meer mest heel goed gebruiken. Maar de politiek gaat ons voorlopig nog geen gelijk geven. Die wil eerst de regie over veehoudend Nederland versterken, op het gebied van aantallen, uitstoot en dierenwelzijn.
Hendrik1983
Je hebt aan de ene kant gelijk. Maar de sector zoekt altijd de 'grenzen' op. Regels zijn nodig.
DJ-D
Nee hier schiet je niks mee op. Doel waterkwaliteit borgen heeft hier ook geen invloed op. Er zijn al (te krappe) bemestingsnormen mestafzetregels een amvb en uitrijperiodes dus regels genoeg.

En zolang we voor de wereldmarkt moeten produceren helpen die 100000 koeien die we weg moeten doen ook niet voor een betere prijs.

Snap ook nog steeds niet dat brussel een oordeel moet hebben of die fosfaatkorrels wel of niet mogen. Kunstmest of korrels met zelfde hoeveelheid mineralen is toch zelfde. Ze keuren toch ook niet de brokjes van agrifirm. Waarom moet dat zolang duren. Een boycot of een vluchtelingenstroom op gang brengen is zo geregeld.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1