Deltamilk

Prikkers de geruchten gaan dat er problemen zijn bij Deltamilk.
Directeur is opgestapt of op non-actief gezet. Wie weet hier meer van?

Deel dit topic

Reacties

arie.j
Directeur vertrekt heb ik gehoord, verder is me onbekend
Cornelis
Hij is toch ook aandeelhouder?
arie.j
Wordt vertelt dat hij zijn aandeel al een behoorlijke poos geleden aan Deltamilk heeft verkocht.
Hoewel wat ik schrijf me geen roddelpraat schijnt heb ik deze dingen echter nog niet uit hun eigen mond vernomen.
Cornelis
@arie.jLaten we hopen dat ze allemaal zonder schade verder kunnen.
Zilveren handdruk ???
noordhollander
Op de site van deltamilk nog niks te zien of zijn t fabels??
Coen
Toch logisch, wie hangt zijn vuile was buiten ?
Jannus
Op facebroek ook nog niets 😉 😃
arjankok-
Er zijn geen officiële problemen ,financieel directeur Joris aarts vertrekt eind dit jaar en algemeen directeur Henk van Bochove in de loop van volgend jaar, nadat ze hun werkzaamheden hebben overgedragen , op de komende ALV van 6 okt zal e en a worden toegelicht
arie.j
Had de indruk dat ze aan Henk van Bochove bij Deltamilk zonder meer een goede directeur hadden. Ook als mens is het een aardige man.
Jammer dat hij vertrekt, dat het min of meer gelijktijdig met de financiële man gebeurt is voor de leden reden om op de vergadering goed door te vragen naar de oorzaak.
arie.j
Het staat nu ook op de Boerderij site.
Het werd aan mij al afgelopen woensdag vertelt, dat er pas na vrijdag de geruchtenstroom op gang kwam is niet juist.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
arjankok-
Vandaag 22 sept is er in Culemborg en morgen in Lunteren een informatie bijeenkomst voor de leden deltamilk
melker
Ok veel duidelijk geworden. Ook in de media gisteren. Ik hoop dat de leden van Deltamilk wel kritisch blijven op de melkprijs.
arie.j
Hij vertelde destijds me wel dat hij zijn gezin niet helemaal mee had, zijn vrouw wilde beslist niet verhuizen.(die vrouwen ook :))
arjan_kok
Henk van bochove is 55, hij is teveel ondernemer om beetje directeur te blijven, heeft in brief gemeld dat hij wat voor zichzelf wil gaan doen, en joris aarts heeft na 6 deltamilk teveel in zijn mars om daar te blijven, per 1 nov heeft hij nieuwe functie
,maar blijft nog 1 dag per week tot opvolger is ingewerkt
arie.j
Quote:
@arjan_kok: Henk van bochove is 55, hij is teveel ondernemer om beetje directeur te blijven

Weet jij waarom hij dan zijn aandeel in Graafstroom verkocht?
Winst nemen en ergens elders opnieuw beginnen?
arjankok-
Zie onder , grasbaal noemt dit afscheidsbrief maar dat is niet de juiste titel
Grasbaal
Hier de tekst uit de afscheidsbrief:

Zeer geachte en gewaardeerde leden,

In navolging op het schrijven van het bestuur m.b.t. het aangekondigde vertrek van Joris en mijzelf wil ik u hierbij alvast wat persoonlijke uitleg geven. Dit n.a.v. de reacties, die per email en telefoon zijn binnen gekomen. In mei jl. hebben Joris en ik bij het bestuur aangegeven de organisatie te willen verlaten. Gedurende de periode tot nu toe heeft er in Bleskensgraaf wel het één en ander plaatsgevonden. Hierover zullen wij u tijdens de bijeenkomst nader informeren. Joris is een jonge, ambitieuze man met een zeer hoog genoten opleiding en hij is dan ook na zes jaar werken binnen de Graafstroom toe aan een nieuwe uitdaging.

Uiteraard is het zeer betreurenswaardig voor de organisatie dat Joris de organisatie gaat verlaten. Het in dienst hebben van hoog opgeleide jonge, ambitieuze mensen heeft wel de consequentie dat deze mensen in veel
gevallen na een aantal jaren een nieuwe uitdaging willen aangaan.

Betreffende mijzelf: zes en een half jaar geleden ben ik deze ontzettend mooie uitdaging met jullie aangegaan, waarmee voor mij een lang gehoopte droom in vervulling ging zelfstandig ondernemer te worden. Zoals jullie weten heb ik in 2011 mijn aandelen verkocht, omdat dat voor jullie financieel beter was.

Wanneer ik begin volgend jaar de organisatie hoop te verlaten,uiteraard pas nadat ik mijn opvolger heb ingewerkt, ben ik om en nabij de zeven jaren voor Deltamilk bezig geweest. In deze jaren heb ik met het hele team en met jullie veel mogen doen, waardoor er een bedrijf staat, wat er mag zijn. Terugkijkend zijn er leuke, energiegevende tijden geweest, maar ook minder leuke, veel
energiekostende tijden.

Momenteel ben ik 55 jaar en mag gelukkig tot op de dag van vandaag ervaren dat ik veel energie heb. Daarom begint mijn wens opnieuw zelfstandig ondernemer te worden weer sterk op te spelen. Gezien mijn leeftijd is het niet verstandig daar lang mee te wachten, reden om op korte termijn de stap te zetten.
Uiteraard gaat het mij zeer aan het hart onze mooie organisatie (en daarbij jullie) en mijn zeer gewaardeerde collega's te verlaten. Maar na deze periode is het ook weer goed om nieuw bloed binnen te halen om het bedrijf daarmee in een nieuwe fase te brengen. Joris heeft aangegeven, na de start in zijn nieuwe functie per 1 november, nog één dag per week aan
ons bedrijf verbonden te willen blijven tot ook hij zijn opvolger ingewerkt heeft. Ik ben hem daar zeer erkentelijk voor!

Op korte termijn zult u een uitnodiging ontvangen m.b.t. twee regionale avonden, zodat Joris en ik dit verhaal voor de ALV met u kunnen bespreken.
Vertrouwend u hiermee inzage te hebben gegeven m.b.t. ons vertrek, teken ik,
met vriendelijke groet,
Henk van Bochove
+1
melker
Deze heren verdienen wat mij betreft een driedubbel lintje,want met een opperhoofd als Teunis Sterk is het moeilijk werken.
-1
puntertje
Theunis heeft Delta gemaakt en hij zal het waarschijnlijk ook weer breken.
-1
jan is hobbyboer
Quote:
@puntertje: Theunis heeft Delta gemaakt en hij zal het waarschijnlijk ook weer breken.

Alles lijkt er weer op dat het einde van het zoveelste experiment in zuivelland eindigt. Autoritair leider jaagt alle ambitieuze mensen met verstand weg. Klassiek geval. Nu zit ie met club van jaknikkers waarschijnlijk. Paar 100 boeren kunnen binnenkort weer op zoek naar wat anders. Lekker is dat in deze markt.
david2
Quote:
@jan is hobbyboer: Paar 100 boeren kunnen binnenkort weer op zoek naar wat anders.

kunnen ze zo naar A-ware de kaas maken ze al voor jan anker
Jaap40
@david2
Je kunt je afvragen of een aware staat te wachten op meer kaas. Denk dat ze zich ook een ander begin van opstart kaasrproductie en verkoop hadden voorgesteld.
Voor een prikkie kaas kopen van deltamilk is wat anders als een complete fabriek over nemen.
arjan_kok
@jan is hobbyboerbeetje in de glazen bol gekeken?
crisis
Quote:
@Jaap40: Voor een prikkie kaas kopen van deltamilk is wat anders als een complete fabriek over nemen.

Pakhuis in Bleskensgraaf is al van Aware. Moderne, goed draaiende fabriek overnemen past altijd.
Jaap40
@crisis
Aan handel is meer te verdienen als eigen productie.
+2
crisis
Quote:
@Jaap40: Aan handel is meer te verdienen als eigen productie.

Jan Anker had jouw adviezen een paar jaar eerder moeten hebben.
-1
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan_kok: @jan is hobbyboer beetje in de glazen bol gekeken?

Ik heb op school nog beetje rekenen gehad, simpel 1 + 1 is bijna altijd 2. Heb even geduld. DOC was ook voorspelbaar. Die boer met 480 koeien staat geloof ik al in de krant. Nu is er eentje in Laren met 400 koeien op 40 ha, dat gaat ook geen 5 jaar duren. Zo moeilijk is het allemaal niet. Zoals Cruijff al zei: wat niet kan, dat kan niet. Een melkfabriekje met paar 100 miljoen omzet (dus paar 100 boeren) dat kan ook niet meer in deze tijd.
Strick
Er moet wel stront aan de knikker zijn bij Deltamilk als beide directeuren in de mei-vergadering van de Raad van Commissarissen gelijkertijd hun vertrek aankondigen. Het is mijn gedachtengang, en ook niet meer dan dat!!, dat er strubbelingen zijn in de persoonlijke verhoudingen tussen de directieleden en de leden van de Raad van Commissarissen aangewakkerd door verschillen van inzicht in de te volgen strategie van de onderneming en het financieele reilen en zeilen.

Van Bochove is 6 jaar geleden in een zeer ambitieus, en door mij zeer bewonderd, 'project' gestapt samen met een 100-tal boeren dat ik me niet kan voorstellen dat je dit bedrijf gaat verlaten om op je 55e weer zelfstandig ondernemer te worden. Hij werkt nu in een onderneming met 218 miljoen euro omzet en als hij goed functioneert heeft hij het in de praktijk gewoon voor het zeggen. Hij is een mooi project begonnen en ik zou dan denken dat je zoiets verder in de tijd wilt uitbouwen tenzij er stront aan de knikker is natuurlijk........

Ook het vertrek van de jonge financieel directeur die nog helemaal niet zo lang in dienst is wekt verbazing. Als je een bedrijf zo snel al verlaat is dat geen pre op je cv. Deltamilk is een onderneming met een omzet van 218 miljoen euro dus is het bepaald geen schande om daar financieel directeur van te zijn tenzij er stront aan de knikker is natuurlijk.........

Zou Deltamilk niet rijp zijn voor een overname?
pussy
Overname ... dmk , lol
+1
de hoef
En wat is er gisteren verteld op de vergadering
arjan_kok
Kweetut ook niet, niets dan beetje rook door Boerderij geprobeerd tot vuur te blazen, is nogal mislukt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's deltamilk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
16
TREFWOORDEN