Diefstal babymelkpoeder neemt spectaculair toe

Melkpoeder blijft populair:

Naast diefstal worden er ook veel pakken gekocht in winkels om die vervolgens weer door te verkopen. Volgens Peter Ho, hoogleraar Chinese Economie en Ontwikkeling, gaat het om enorme hoeveelheden. "Het begint met runners. Die gaan langs verschillende winkels. Ze werken in teams samen. Die pakken worden naar opslagplaatsen, loodsen gebracht en vervolgens verscheept of per vliegtuig vervoerd."

'Over de kop'
In bijvoorbeeld Hongkong wordt de babyvoeding in teams lopend naar het vasteland gebracht, zegt Po. "Ze lopen bijvoorbeeld naar Shenzhen, waar verschillende distributiekanalen zijn. Dat zijn kleinere winkels, maar er wordt ook doorverkocht via internet of bevriende relaties. Het is een hele grote handel. Een pak kost hier in Nederland 12 euro, in China gaat de prijs vijf, zes keer over de kop."
In een reactie laat de politie weten dat er gezien de ontwikkelingen van de laatste tijd en de aard en omvang breder wordt gekeken naar het probleem van de babyvoeding. Daarnaast is er regelmatig overleg met de betrokken marktpartijen waar ook gekeken wordt naar preventiemogelijkheden.

Meer: nos.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

+6
friese koemelker
Het iis onbegrijpelijk dat er via normaoe handelskanalen en producenten bedrijven in de zuivel dus gewoon niet aan de enorme vraag wordt voldaan terwijl deze route veel duurder en omslachtiger is. Waar zit de fout terwijl het hier barst van degrondstof melk!!!!!
+2
ijssel
Er zijn niet veel fabrieken die poeder voor zuigelingen maken,omdat het een risicovol product is,1 foutje in de productie en je kan de tent wel sluiten.
karrel
Kunstmatig schaarste creëren waardoor de prijs van het product in stand kan blijven. Zouden we als melkveehouders ook van kunnen leren.
+1
weurding
Laat jij de helft van je melk dan in de mestput lopen?
KOC1981
Blijf het raar vinden dat we hier in europa de prijzen met dit verhaal niet stilletjes omhoog kunnen zetten. je leest niets anders dan over lege winkelrekken, beperken tot 1 pak per klant. Lijkt me dan toch logisch om de prijs van 12 of 13 richting de 20euro te brengen? minder aantrekkelijk voor de ilegale handel, meer marge voor ons
Ruddy
Het staat in Thailand in de winkel voor € 30,- per kg.
In China voor meer dan € 75,- per kg.
puntertje
Het zal de Chinese centrale overheid ook een doorn in het oog zijn, die zullen vast binnenkort op één of andere manier actie ondernemen.
otto1604
In Nederland verkoopt een goede boer zijn rouwe melk op zijn bedrijf voor € 1,20 per liter maar dan heb ik het wel over een echte boer en goede melk dat is bij de babyvoeding ook zo. Dus heren melk is geen vloeibare massa met een witte kleur maar een kwaliteitsprodukt.
weurding
Nooit van gehoord , rouwe melk, zal idd aan de prijs zijn

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , china , melkpoeder , diefstal en economie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0