Illustratie van: sjouke

Integratie DuynieBeuker en Jan Bakker afgeketst

Jammer, Jan kan nu nog niet rustig rentenieren...

Alphen aan den Rijn – DuynieBeuker en de veevoeractiviteiten van Jan Bakker gaan vanaf 1 januari zelfstandig verder. De vorig jaar aangekondigde overname wordt ongedaan gemaakt. Volgens een verklaring van de ondernemingen blijkt na een jaar gezamenlijk in de markt geopereerd te hebben de synergie tussen beide bedrijven onvoldoende te zijn.

Hoewel de bedrijven een jaar gezamenlijk zijn opgetrokken in de markt, is Jan Bakker wel onder eigen naam actief gebleven. Eigenaar en directeur Jan Bakker had na de voorgenomen overname ook een rol toebedeeld gekregen als adviseur.

Meer: boerderij.nl/Home/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
Heb het een en andere beleeft met de perspulp en vezels
Ze omschrijven de slaande ruzie mooi
BernieX
Wat heb je beleefd?
+1
MTSTAMMINGA
Het probleem is opgelost,en heb ze belooft er verder niet over tepraaten Facebook heeft me er meegeholpen Maar moest die reakte v.....
+3
jorisdriepinter
Vertegenwoordiger van conculega fouragehandelaar noemde duynie crimineel??
Heb de indruk dat ze allemaal slaande ruzie hebben met elkaar.
casev
Ik ben blij dat ik niet aan dat sleufsilo contrakt van ze vastzit...
+3
jorisdriepinter
Voorgaande jaren was het wel aantrekkelijk. Of iets goed was weet je pas aan de eindstreep. Dit jaar zijn ze de weg kwijt bij duynie. Perspulp per kg ds duurder dan droge pulp.
Machtsmisbruik, geen ander woord voor.
casev
@jorisdriepinter
en je zit persee aan die pulp vast. En in een jaar zoals nu, met bijna alle bijpruducten behoorlijk gunstig geprijst, is die sleufsilo vol pulp een hele dure.....
+1
jorisdriepinter
@casev
Zo erg is het nu ook weer niet hoor. Maar duynie handelt gewoon niet in de geest van de afspraak. Kijk, die silo's zijn betaalt door brussel om de suiker industrie te faciliteren vor de afbouw van quota, niet door duynie. In ruil daarvoor neemt de ontvanger van de silo 10 jaar perspulp af tegen een marktconforme prijs. Zo was de afspraak.
Maar vervolgens gaat cosun de markt manipuleren geholpen door de SDE regeling uit Den Haag. Door gesubsidieerd perspulp te verbranden in een vergister.
Zou brussel niet moeten toestaan is mijn mening.
+1
trekbek
Heb begrepen dat Bakker volgend jaar weer zelf de pulp verkoopt?
ejb
Vraag mij af wie nu de verliezer is van mislukken integratie????

overigens lees ik hierboven nogal wat negatieve reactie over Duynie maar Bakker en voercentrum was ook niet allemaal rozengeur en maneschijn.

wijzelf hebben nooit zaken gedaan met Bakker dus daar heb ik geen oordeel over maar wel een zeer prettige samenwerking met DuynieBeuker, en dus herken ik bovenstaande niet allemaal en over pulp: daarover ligt een uitspraak van de rechter o.a. aangespannen door van Triest, hoe vervelend ook en dan vraag ik mij af of Bakker volgend jaar wel pulp kan krijgen.

volgens mij is de veehouder hier niet de dupe.
Coen
Bakker en voercentrum was (wat ik er van gehoord) lijkje pikken 😞
bij jan bakker geldt: in de handel is alles geoorloofd
trekbek
Vlgns mij moest bakker nog iets centjes beuren
+3
pieta
Wij doen al jaren zaken met Bakker. Gaat prima maar zet het wel op papier. En DuynieBeuker maakt in mijn beleving gewoon misbruik van hun machtspositie. Dit jaar hadden ze de pulp gewoon iets moeten laten zakken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voercentrum en overname geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
8
TREFWOORDEN