Veetransporteur Stens kapot van #bashing filmpje

Hoe onwetend en dom kun je zijn 😶 :

Staphorst / Steenwijk - Op social media is grote beroering ontstaan over een filmpje van een aanhangwagen met koeien, die tijdelijk door een veetransportbedrijf uit Staphorst in de omgeving van Steenwijk werd geparkeerd.

In het filmpje wordt de indruk gewekt dat de koeien onverzorgd zijn achtergelaten en dat de dieren last hebben van de hitte. Het filmpje is op Facebook duizenden keren gedeeld en honderden mensen plaatsten een meestal verontwaardigde reactie.

Uit navraag bij het Staphorster transportbedrijf Stens blijkt echter dat de zeven koeien in de wagen een ruimte ter beschikking hadden die geschikt is voor 11 dieren. Daarnaast was er in de wagen een drinkwatervoorziening aanwezig. Bovendien stonden alle ventilatieschuiven open en lag de temperatuur tussen de 21 en 22 graden

Bron: meppelercourant.nl

Hier het betreffende beelden:

Deel dit topic

Reacties

Eddie v
Dit was 14 dagen terug ,deze koeien stonden zomaar in de regen en heeft ook de krant gehaald .

Waar zijn ze mee bezig he ??

groet

Eddie
+11
Grasbaal
Wat zal zij hiervan vinden?:

Jan Veenhouwer
Stens is ook onze vervoerder. Altijd alles tip-top voor elkaar. Mensen die de tijd nemen de dieren rustig de wagen op te laten gaan.
Dit is zeker weten totaal onterecht.

Groeten Marianne Veenhouwer
+3
friese koemelker
Gisteravond koe in de sloot ,totaal over reagerende toerist wilde diereambulance bellen.de koeien kunnen nog wel eens op stal moeten blijven om dit soort reacties ,ook die op deze veewagen van stens.
hofmiddelburg
Als de beste manier ter wereld van veetransport schandalig wordt genoemd, hoe moet het dan?
En Wakker dier, wanneer worden jullie eens wakker.
Grasbaal
Voor een fanatieke vegetariër is elke vorm van veetransport schandalig.....
+2
pieta
Ze kunnen zo fanatiek niet zijn of ze worden zelf ook wel eens vervoerd!
Niet op reageren, morgen is er weer wat anders.
+1
storm
Dit is de realiteit van alledag: Vele Nederlanders die de hele dag naar het scherm van hun mobieltje of tablet kijken en even vindikleuk aanklikken of zo'n filmpje delen en totaal niet weten waar ze het over hebben.
+1
fleckie86
De natuurfilm de nieuwe wildernis en dat gebeurt ook in het beschaafde Nederland waar je de ogen voor uit de kop schaamt.
+12
gezienus
vol en op elkaar gepakt
tnmv.net/wp-content/uploads/…
+18
Grasbaal
Reactie van Stens:

Wat maakt een filmpje van een aanhanger met 7 koeien in de zon veel bij mensen los! Na het lezen van enkele negatieve reacties benam het ons de moed om verder te lezen, laat staan om op iedere reactie te reageren. Een kritische mening mag, maar sommige reacties waren ronduit schokkend! Daarom nu een algemene reactie van onze kant en een uitleg hoe het verhaal werkelijk is.

De bewuste aanhanger is op woensdagmorgen 16 juli 2014 op een industrieterrein neergezet om in de nabije omgeving nog 2 adressen te gaan laden met de vrachtwagen. De aanhanger heeft er hooguit 1 uur en 15 minuten gestaan, om daarna aangekoppeld naar het adres van bestemming te rijden. De temperatuur was op dat moment 20/21 graden en er stond een briesje wind, die door de geopende ventilatieluikjes voor frisse lucht zorgde.

Als koeien niet op hun gemak zijn of het te warm hebben gaan ze in dezelfde richting staan en maken geen contact meer met hun omgeving. In het filmpje is te zien dat de koeien een rustige en nieuwschierige indruk maken. In de aanhangen zijn drinkbakken aanwezig, dit is te zien vooraan de aanhanger.

Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht dit weer gebeuren en/of u maakt zich zorgen om het dierenwelzijn, dan graag ons bedrijf of de politie informeren zodat er weer direct actie kan ondernomen worden.

Met vriendelijke groet,
Stens Transport bv
spotmelker
Super reactie @ Stens Transport bv. De enkele keer dat ze bij mij vee laden ziet het er altijd tip-top uit. Als zij het niet kunnen is vee niet meer te vervoeren.
+2
Dit ga je krijgen met gemanipuleerde leugens die groepjes als wakker dier op de sociale media zetten dit alleen om bij goedgelovige naïeve types per maand met automatische incasso s geld uit de zak te klopppen.

En dan lopen pochen dat je als vrouw kunt multi tasken maar niet nog niet de realiteit onder ogen kunnen zien dat je aan alle kanten belazerd word en daar ook nog eens hard werkende ondernemer benadeeld.Bizar
+3
ronnie2
Ga de tegen aanval aan en licht mensen in over hun leugens en onzin
ik weet dat is niet voor ons allemaal weggelegd .
zou eigenlijk professioneel op gepakt moeten worden.
pa
DAN ZET IK HET MAAR NEER: STOM WIJF. TOCH NOG VOORZICHTIG UITGEDRUKT.
ricardo
Heb laatst eens een duitse tegenreactie gezien op varkentransport, had een boerenorganisatie een filmpje hoe mensen vervoerd werden met een vliegtuig, en die hadden nog minder ruimte, dat zou hier ook goed als tegenreactie passen.
gezienus
Co Schipper
Dit is rijp voor de Column van Co!
coschipper.nl/column/veetransport/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , dieren , facebook en veetransport geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
20