MDV 3+0 ligboxenstal met zandbak

Vandaag was er open dag bij de MDV 3+0 ligboxenstal van de familie Smit in Stompetoren. Deze stal is voorzien van veel nieuwe technieken. Zoals een water-opslagruimte, geïsoleerde dakplaten, zonnepanelen, vernevelingssysteem, mestrobot en een oversteek nok.

De +- 60 koeien kunnen in 2 Delaval melkrobots gemolken worden. En door de emissie-arme vloer van Swaans type G2.2, is de vloer voor de koeien optimaal beloopbaar. Met een buitenplaats van zand kunnen de dieren zomers en winters naar buiten, wanneer ze willen.

De stal heeft 120 boxen dus voorlopig nog genoeg ruimte om te groeien....

Deel dit topic

Reacties

jan is hobbyboer
Ik ga er maar vanuit dat die koeien op de achtergrond van de buurman zijn, die hebben het beter getroffen, ipv een buitenspeelplaats van zand hebben die een buitenspeelplaats van gras, dat vind ik persoonlijk wel een mooi systeem.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan is hobbyboer: die koeien op de achtergrond van de buurman zijn

Dat zijn ze, maar ook de koeien van Smit lopen in de wei. De zandbak maakt het mogelijk dat de melkkoeien 's zomers èn 's winters naar buiten kunnen.

Foto 12 is een teken aan de wand? Niet alleen de melkprijs van Cono gaat hard onderuit, maar ook de Cono-mascotte kan een beetje tegenwind niet aan? 😉
MTSTAMMINGA
Ben welbenieuwd hoeveel de melkprijs morgen gaat zakken ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zand , open dag , stal , koeien , ligboxenstal , delaval , mestrobot , robot , dieren , zonnepanelen , dakplaten , mdv , beloopbaar en swaans geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
151