Toeslagrechten nu nog kopen?

Ik ben op zoek naar een paar extra toeslagrechten. Nu zijn alle vraagprijzen op Co's toeslagrechten.nu website ongeveer 1.5x de waarde.

Nu is de vraag: waarom zou ik die dan aanschaffen? Volgend jaar veranderd het systeem, maakt het dan uit, of dat ik op die extra 5 hectare wel of niet toeslagrechten heb?

En kan ik ze dan beter van 25 euro kopen, of juist zo hoog mogelijk? (aangezien de hoge toeslagrechten in verhouding veel duurder zijn)

Deel dit topic

Reacties

gezienus
Handelen hier Nog wélke ván 250 gekocht 1 op 1 toeslag rechten ván 500 zijn hier onverkoopbaar of voor 300 Wat je híer ook vaak hoort / leest april kopen december betalen Bij Het krijgen ván dé premie s
de hoef
1.7 keer de rechten .als je ze bij koop word je basisbedrag hoger ,dus begin je met een hoger bedrag .ik zou het wel doen ,zou ook de duurste kopen
+3
De Dijken
@casev
voor de juiste info nieuw GLB zie onderstaande link:
dedijkenagrarischediensten.blogspot.nl/search/…
casev
Bedankt voor de info!

Ik begrijp dus dat we volgend jaar allemaal toeslagrechten krijgen van 270 euro voor elke hectare die op 15 mei word opgegeven. Ongeacht of je er nu `n toeslagrecht op hebt zitten.

Als ik jou rekenvoorbeeld volg ga ik er, tot 2019, elk jaar 750 euro op vooruit omdat ik op dit moment vrij lage toeslagrechten heb. (275 euro).

Met andere woorden: Het heeft geen nut om nu goedkope rechten te kopen voor mij.


Blijft het systeem van verhandelbaarheid vanaf volgend jaar het zelfde? Met andere woorden: word 15 mei weer een referentiepunt hoeveel nieuwe rechten van 270 je krijgt. Dus mocht je over 2 jaar grond erbij kopen moet je weer nieuwe rechten kopen? of krijg je die automatisch?
de hoef
Dan ben jij de enige denk ik die er op vooruit gaat ,de meeste hier gaan er elk jaar op achteruit .
+1
casev
@de hoef
In deze regio zonder mais hebben de meeste maar lage toeslagrechten.

Overigens ga ik er blijkbaar nog meer op vooruit, want er komt ook nog de 140 euro vergroenings premie bij.
+1
pieta
@casev
Melk en slachtpremie hebben toch de belangrijkste bijdrage geleverd aan de huidige toeslagrechten. Ik den k dat het meer aan de extensiviteit van je streek ligt.
Coen
Nu toeslagrechten verkopen, overdragen of juist bijkopen?

Toeslagrechten kunnen worden overgedragen tot en met 31 maart 2014. Als agrarische ondernemers hun huidige bedrijfstoeslag willen vergroten, verkopen of verleggen, zullen ze de komende weken actie moeten ondernemen. Wat is van belang?

Er zijn ondernemers die al hun toeslagrechten aanbieden, met als argument dat zij ze te gelde willen maken omdat ze in 2015 toch nieuwe betalingsrechten krijgen. Op zich is dit waar, maar is het is niet erg economisch, omdat tot 2018 nog ongeveer 2,5 keer de waarde wordt uitbetaald. Daarbij is rekening gehouden met de uitbetaling in 2014 en de overgangspremie in 2015 – 2019 (zowel de basispremie als de daaraan gekoppelde vergroeningspremie).

Toeslagrechten die bij het bedrijf worden betrokken, geven dus nog rendement. Of een ondernemer rechten met een lage of juist een hoge waarde moet aanschaffen, is afhankelijk van het budget, lege hectares en het beoogde rendement.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's toeslagrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
6
TREFWOORDEN