Ervaring MIone aansluiten

Hallo,
Wie heeft ervaring met de melkrobot MIone?
Ik heb gehoord dat de MIone koeien met hoge achter spenen niet kan aansluiten?
Als je deze ervaring hebt of hebt gehoord, zou ik graag weten of hier een oplossing voor is aangezien wij bezig zijn met het kijken naar een ander melkwinning systeem.
Bij voorbaat dank!!!

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Nou Emiel, mijn buurman werkt nu een paar maand met de MIone, en dat ding krijgt toch elk speen aangesloten, en nog snel ook.
Er is bij hem geen koe weg gegaan vanwege die reden.
Alleen een dier welke meende bij elk bezoek de slangetjes overal af te trappen op een ongezellige manier zeg maar.
Hij melkt een goede 160 koeien er mee.
Heb er zelf al meerdere keren bij staan kijken, vind het pracht techniek, en ook toevallig paar keer bij koeien met een ietwat minder ideale speenplaatsing zeg maar. en er werd toch aan alle spenen aangesloten.
cowas
Waar woont jou buurman? Wil er wel een keer kijken.
Erco
Vanochtend nog bij een boer wezen kijken die melkt 125 koeien met een 3 box systeem. gaat als een speer dat aansluiten! (helaas kwam ik net met de koffie en was zn moeder jarig (wist ik niet)dus moest verplicht aan de koffie met gebak en aan het bier, vervelend! 😉 ) Deze robot heeft veel weg van de slechte robots welke ik vaak begeleid had jaren terug, de prolion robots(manus, GM) daarom was ik wel benieuwd maar het aansluiten gaat echt gewoon goed!
cs-agrar
Dus meneer zat vanochtend al weer aan de Pils 😉 Mooi dat het bij hem nu ook loopt, zal hem veel tijd schelen na de bedrijfsaanpassingen van afgelopen tijd
+1
de hoef
Of meneer zag het niet zo goed meer na de biertjes wel mooi dat er concurentie komt
zeppmann
Ook mooi om te horen dat de Mlone goed werkt. Het is een product waar toch een bepaalde smet uit het verleden op zit, en potentiele kopers schrikt dat af. Door een goede degelijke machine te leveren moet GEA het vertrouwen weer terug krijgen, en zo te horen gaat dat lukken.
+1
emieljaho
Bedankt voor de reactie´s, wij melken momenteel nog met Titan. En hebben dus zo onze twijfels nog over de MIone...
WesdorpJos
Gelukkig zijn niet al te veel punten van de titan techniek over genomen. Het aansluiten gaat goed / zeer goed. Zowel qua opsturingen van de beker als tijd. Ik weet niet waar je woont maar kom anders een keer kijken.
emieljaho
Ik woon een half uur van Zwolle af, het lijkt me wel interessant om een keer te komen kijken?
cs-agrar
Melktechniek is allemaal bewezen westfalia spul, dus no problem. Aansluiten doet ie heel snel en ondertussen geen gesis en gebrom.
Heb al veel rode robots gezien, maar deze groene doet het toch echt beter. Ook leren van nieuwe dieren gaat makkelijk, je kan overal goed bij.
Dus zou de uitnodiging van WesdorpJos zeker aannemen, of anders een dichter bij jou in de buurt
Veenprut
Kijk dan ook eens bij Bou matic Robotics.
Dit is de toekomst!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkrobot en mione geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN